SON DAKİKA



Haber > Gündem > Haluk Koç’tan önemli açıklamalar

Haluk Koç’tan önemli açıklamalar

16 Haziran 2015 Salı - 13:53




CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç önemli açıklamalarda bulundu.





CHP bugün olağan toplantısı yaptı. Yarın belediye başkanlarımızla genel başkanımız bir toplantı yapacak. Seçim sonrası değerlendirmemizin başkanlarla paylaşacak. 18 Haziran’da il başkanları ile benzer bir toplantı yapacak. Pazartesi günü, yeni oluşan CHP Grubu milletvekilleri ile benzer çerçevede değerlendirme toplantısı yapılacak. Bir yıl ertelemiş olduğumuz olağan genel kurulumuz 20 Haziran – 20 Aralık tarihleri arasında CHP’nin olağan kurultay süreci gerçekleşecek. Seçim sonuçlarında hiçbir siyasi partiyi yok sayan bir değerlendirme darlığı içinde değiliz. Tek parti iktidarı sona ermiştir. Ancak tek parti devleti devam etmektedir. Bu da bugünün önümüze getirdiği başka bir gerçektir. Siyasetin sıkıştığı şu günlerde seçime muhalefet olarak giren tüm partiler ilişkilerini geçmişte yaşanan çatışma ve kamplaşmalara göre kurmamalı. Milletimiz geleceği kardeşlik ve birlikte yaşama iradesi ile kurun diyor.

Kurulacak koalisyonu demokrasi ve refahı önceleyen bir koalisyon olmasını istediğimizi ifade ediyoruz. Yüzde 60’lık blok denince çeşitli tartışmaların gündeme geldiğini görüyoruz.Siyasal ve toplumsal onarımı sağlayacak en uygun hükümet modelinin yüzde 60’ın içinden çıkacağına inanıyoruz. Cumhurbaşkanını yetki sınırlarına çekecek, siyasi kirlenme ile mücadele edebilecek, yolsuzlukları yargı önüne taşıyabilecek, ekonomik istikrar için gerekli güven ortamını sağlayabilecek büyük bir uzlaşmaya ihtiyaç olduğunu ifade ediyoruz. CHP bu yöndeki çözümü sonucu etkiyen görev alacak. Bu konuda CHP’nin çözümsüzlüğün adresi olmayacağını bir kere daha açık ve net şekilde ifade ediyorum.

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap