SON DAKİKA



Haber > Gündem > Halk oylaması meşru değildir

Halk oylaması meşru değildir

25 Nisan 2017 Salı - 14:06




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Halk oylaması meşru değildir” dedi.





Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısı öncesinde konuştu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde: “Anayasa Mahkemesi’nin 55. kuruluş yıl dönümü törenlerine katıldım. Yargıç görevini yaptığı sürece haklıyı ve haksızı ayırdığı sürece başımızın üstünde yeri vardır.AYM verdiği kararlarla Türkiye için değil dünyaya da örnek olmalıdır. Hukuk kurullarına uymayı esas alır adalet. Hak, hukuk, adalet kavramları birbirini tamamlayan kavramlardır. Adalet bütün inançların ortak temelidir. Adaleti hukuk kuralları içerisinde gerçekleştirirsek sorun yoktur. YSK’nın da adaletli davranması hepimizin ortak kararıdır.”

AÇIK HÜKÜM ÇİĞNENDİ

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Seçimler ve halk oylaması yargı yönetim ve denetimi altında yapılır. Anayasa’nın 67. maddesi. Yönetimle ilgili yanlış kararlar aldıkları için Danıştay’a gittik.YSK’nın varlık nedeni adaletli bir seçimin gerçekleşmesini sağlamaktır. YSK yönetim görevini yaptı mı? Yaptı. Ama yönetim görevini yaparken yasaların açık hükmünü çiğnedi. Seçim Kanunu Madde 98 üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mühürü olmayan zarflar geçersiz sayılır. Bu kadar açık.Halk oylaması meşru değildir.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap