SON DAKİKA



Haber > Gündem > Halil Falyalı cinayetinde sır perdesi aralanıyor

Halil Falyalı cinayetinde sır perdesi aralanıyor

11 Şubat 2022 Cuma - 10:48




KKTC'de kumarhane işletmecisi Halil Falyalı'nın öldürülmesinin ardından İstanbul'da çete lideri Mustafa S. ve iki adamı gözaltına alındı. Çetenin, ailede çok sayıda asker, polis ve avukat olması nedeniyle ''üniformalı çete'' olarak tanındıkları ortaya çıktı.





KKTC'de otel ve kumarhane işleten Halil Falyalı (53) birkaç gün önce uğradığı silahlı saldırıda şoförü ile birlikte hayatını kaybetti.

Vücuduna 16 mermi isabet eden Falyalı'ya yönelik saldırının ardından saldırganların kullandığı öne sürülen kiralık aracın şoförü Ömer T., Kıbrıs'ta tutuklandı. Ada'yı sarsan suikastle ilgili çalışma yürütülürken, İstanbul'da da hareketli saatlerin yaşandığı ortaya çıktı. Halil Falyalı'nın yakınındaki bir kişinin verdiği ifadeler üzerine İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün operasyon başlattı. Ekipler, çetenin beyni Mustafa S. ve iki adamını gözaltına aldı. S. ve 2 kişinin sorgusunun İstanbul'da yapılacağı belirtildi. Yakalanan ikilinin suikastın tetikçileri olduğu, saldırının ardından sürat teknesiyle Türkiye'ye kaçtıkları iddia edildi.

"KULLANILAN ÇAPRAZ ATEŞ TEKNİĞİ PROFESYONELLİK GEREKTİRİYOR"

CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, canlı yayında Falyalı cinayetine ilişkin şunları söyledi: "Falyalı Kıbrıs için çok önemli bir isim. Yasal kumarhaneleri, otelleri, bahis siteleri var. Bu yüzden örgütlerin iştahlarını kabartıyor. Bu piyasada söz sahibi olmak isteyen çok insan var. Falyalı cinayetinin de bu sebeple işlenmiş olabileceği değerlendiriliyor. Suikastte kullanılan teknik, terör örgütlerinin de kullandığı bir teknik. Uzun namlulu silahlarla çapraz ateş sisteminde hedefteki kişinin kurtulma oranı yüzde 1 bile değil. Oldukça profesyonellik gerektiriyor.

Falyalı tehdit aldığını biliyor belli ki. Ailesini zırhlı araca bindiriyor, kendisi önden başka bir araca biniyor. Saldırganlar onun hangi araçta olduğunu, otelinden kaçta çıktığını, kullandığı güzergahı biliyor. En ilginci de çapraz ateşe tutulduğu yer, evine 200 metre kala oldukça dar bir köşede. Araçla önünü kesiyorlar, arkadan da diğer aracın, korumaların gelmesini engelliyorlar."

Sabah'ın ulaştığı bilgiye gör ise Falyalı'nın saldırı öncesinde 10 gün boyunca adım adım izlendiği, bütün alışkanlıkları ve güzergahlarının belirlenip pusuya düşürüldüğü belirtiliyor.


"ÜNİFORMALI ÇETE" OLARAK TANINIYORLAR

Uludağ, bu çetenin en büyük özelliklerinin ailede çok sayıda asker, polis ve avukat olması sebebiyle "üniformalı çete" olarak tanınmaları olduğunu söyledi. Mustafa S.'nin komiser rütbesindeyken müstafi sayılarak meslekten çıkarıldığı öğrenildi.

İSİMLERİNİ İLK KEZ 1996 YILINDA DUYDUK

Türkiye, S. Kardeşler'in adını ilk kez 1996'da duydu. Adana'daki bir silahlı çatışma sonrası 11 asker, 24 polis hakkında soruşturma açıldı. İddianamede S. Kardeşler'in Sedat Bucak ile Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinkaya'ya lav silahıyla saldırı planladıkları iddia edildi. S. Kardeşler, 1997 yılında tutuklandı. 2002 yılında afla serbest kalan kardeşler hakkında 2 yıl sonra tekrar tutuklama kararı çıkarıldı. Ancak bu sırada Erbil'e gittiler. İşadamlarından haraç toplayan kardeşler Erbil'de gözaltına alınıp serbest bırakılınca Azerbaycan'a geçti. Kırmızı bültenle aranan Mehmet Sena S. ve Mehmet Faysal S., Azerbaycan'da 2010 yılında yakalandı. 3 Haziran 2010'da da Türkiye'ye iade edildi. Çete hakkında, gasp, tehdit, yaralama ve ihaleye fesat karıştırma ile adam kaçırma suçlamaları bulunuyor.

TBMM tarafından hazırlanan Susurluk Komisyonu Raporu'nda da adı geçen S. Kardeşler Çetesi'ne yöneltilen suçlamalar arasında işadamı Kudbettin ve İrfan Altay'ı öldürmek, işadamı Ali Açıkgöz'ün fabrikasına el koyup öldürmek de bulunuyor.

CNN Türk

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap