SON DAKİKA



Haber > Gündem > Halep'ten 7 bin 500 kişi tahliye edildi

Halep'ten 7 bin 500 kişi tahliye edildi

16 Aralık 2016 Cuma - 09:47




Rusya'nın 6 binden fazla kişinin tahliye edildiğini açıklamasının ardından 3 konvoy daha İdlib iline vardı. Son tahliyeler ile sayı 7 bin 500'e ulaştı





Rusya'nın sabah saatlerinde yaptığı açıklamanın ardından kuşatma altındaki doğu Halep'ten çıkan 3 tahliye konvoyu daha muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline vardı. Rusya'nın açıkladığı 6 binlik tahliye rakamı 3 konvoyun daha bölgeye varması ile 7 bin 500'e ulaştı.

Dün, rejim yanlısı yabancı terörist grupların sabotajları nedeniyle çıkışı geciken konvoylardan ilki gündüz, ikincisi ise akşam saatlerinde Türkiye sınırındaki İdlib'e ulaşmıştı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA

Rusya'dan Halep'teki tahliyelere ilişkin sabah saatlerinde bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada son 24 saat içinde Halep'ten 3 bini muhalif  6 binden fazla kişinin tahliye edildiği belirtilirken, tahliyelerin ise devam ettiği ifade edildi.

İLK KONVOYA SALDIRI


Dün sabah saatlerinde başlayan tahliye işlemlerinde yola çıkan ilk konvoy Şii milisler tarafından saldırıya uğrayınca geri dönmek zorunda kalmıştı. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken, 200'den fazla kişi de yaralandı. Saldırılar sonrası uzun süren diplomasi trafiği neticesinde Rusya'nın garantörlüğünde Halep'e dönen konvoy tekrardan yola çıkmıştı.

BAŞBAKAN'DAN RUS MEVKİDAŞINA HALEP TELEFONU

Başbakan Binali Yıldırım ile Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Halep'teki tahliye operasyonunun daha fazla güvenlik riski yaşanmadan ve siviller daha fazla zarar görmeden yürütülebilmesi için Rusya'nın ilgili aktörler üzerindeki nüfuzunu kullanmaya devam etmesi beklentisini dile getirdi.

51 YARALI TÜRKİYE'DE

Suriye'nin Halep kentinin batısında oluşturulan güvenli bölgeye çıkartılan ve İdlib'e getirilen yaralılardan durumları ağır olanlar Türkiye'ye sevk ediliyor.


Dün akşam saatlerinden itibaren Cilvegözü Sınır Kapısında bekletilen ambulanslarla alınan ve ağır yaralı Suriyeliler, ilk müdahalenin ardından Reyhanlı Devlet Hastanesi başta olmak üzere kentteki diğer hastanelere sevk edildi. Dün başlayan tahliyelerin ardından Hatay'daki hastanelere şu ana kadar 51 yaralının geldiği bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap