SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hakları için bir araya geldiler! Atanamayan öğretmenlerden ortak çağrı

Hakları için bir araya geldiler! Atanamayan öğretmenlerden ortak çağrı

01 Şubat 2022 Salı - 18:01




Ataması yapılmayan öğretmen adayları Ankara'da yaptıkları eylemde "50 bin atama" talep etti.





Ataması yapılmayan öğretmen adayları, bugün Ankara Ulus’ta bir araya geldi. Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için seslerini duyurmaya çalışan öğretmen adayları adına açıklamayı Doğan Özbilgili yaptı.

Kendisi de beden öğretmeni adayı olan Özbilgili, şunları söyledi:

“Bizler, hayatını eğitime adamış ve geriye kalan hayatımızı da eğitmekten yana kullanacak olan eğitimin neferleriyiz. Herkesçe bilinir ki eğitimin bel kemiği öğretmenlerdir. Öğretmensiz ne okul olur ne öğrenci ne de sınıf. Nitelikli ve kaliteli eğitime ulaşma gayesi yolunda bayrağımızın dalgalandığı her yurt toprağında görev almaya hazırız. Bu uğurda canla başla mücadele eden ve atama bekleyen biz öğretmenlerin temennisi, sesimize kulak verilmesidir.

“50 BİN ÖĞRETMEN ATMASI TALEP EDİYORUZ”

Milli Eğitim Bakanlığı’nca düzenlenen ve kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken 2021 KPSS’ye 377 bin öğretmen girmiştir. Her yıl çığ gibi artarak büyümeye devam eden ataması yapılmayan öğretmen sayısındaki artış, son derece de dikkat çekici bir hal almıştır. Gelecek yıllarda işin içinden çıkılamaz bir hal almaması adına 2022 Şubat ayında, 2021 KPSS puanı ile 50 bin öğretmen atması talep ediyoruz.


“KARMA ALIMA HAYIR DİYORUZ”

Dün açıklanan 15 bin atama, bir karma atamadır. Yani 2020 yılında KPSS’ye giren öğretmen adaylarının ve 2021 KPSS’ye giren öğretmen adaylarının ortak bir havuz neticesinde ataması gerçekleşti. Bunun sonucunda ise yaklaşık olarak 14 bin öğretmen 2021 puanıyla atanırken sadece 2020 puanıyla atanan öğretmen sayısı bin kişiyi geçmemiştir. Bizler öğretmenler olarak, daha fazla mağdur olmak istemiyoruz. Her yıla ait bir atamanın olmasını istiyoruz. Karma alıma hayır diyoruz. Bu yıl devletimizden, bize 50 bin öğretmen ataması yapmasını talep ediyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap