SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hakkari'de PKK operasyonu

Hakkari'de PKK operasyonu

05 Kasım 2013 Salı - 13:05




Hakkari İl Emniyet Müdürlüğünün PKK’nın il merkezi gençlik yapılanmasına yönelik planlı operasyonunda gözaltına alınan 10 kişinin tutuklandığı belirti





Hakkari Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “PKK’nın gençlik yapılanmasına yönelik 1 Kasım 2013 günü gerçekleştirilen planlı operasyonda, kamu düzenini ve halkın huzurunu bozucu nitelikte yasa dışı eylemlere katıldıkları tespit edilen 10 şüpheli gözaltına alınmıştır. Yapılan soruşturma neticesinde; gözaltına alınan şahısların huzur ve güven ortamını bozmak amacıyla çok sayıda özel ve kamu bina ve araçlarına yönelik molotofkokteyli/yangın bombası, el yapımı bomba, havai fişek ve taşlı saldırı eylemlerinin yanı sıra 6 Eylül 2013 günü iki polis memurunun atılan molotofkokteylinden yaralanması dahil olmak üzere 20 ayrı yasa dışı eylem organize ettikleri, bu eylemlere katıldıkları, örgütün kırsal yapılanmasına eleman aktarımı faaliyetleri içerisinde bulundukları anlaşılmıştır. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda tabanca, delici-yaralayıcı aletler, şahıslara ait olaylarda kullanıldığı tespit edilen kıyafetler, suçta kullanılan veya suç unsuru taşıyan cep telefonları, sim kartlar ve dijital veri depolayıcıları elde edilmiştir. Gözaltına alınan 10 şüphelinin tamamı 4 Kasım 2013 günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmışlardır” denildi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap