SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hakkari'de '15 Şubat' gerginliği

Hakkari'de '15 Şubat' gerginliği

16 Şubat 2015 Pazartesi - 08:31




Hakkari'de YDG-H üyelerinin, Abdullah Öcalan'ın Türkiye’ye getirilişini protesto etmek amacıyla düzenledikleri izinsiz gösteride, polisle grup arasınd





Hakkari’de YDG-H üyeleri, Keklikpınar, Pehlivan, Katramas, Gazi ve Kıran mahalleleri başta olmak üzere birçok mahallede, Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişini protesto etmek amacıyla yolu trafiğe kapatıp, barikat kurdu ve polisle çatıştı.

Öğleden sonra başlayan olaylar birçok mahallede devam ediyor. Pehlivan Mahallesi'nde birçok noktaya lastik yakarak barikat kuran gençler, olay yerine gelen zırhlı araçlara molotofkokteyli ve ses bombaları attı. Polis ise göstericilere gaz bombası ve plastik mermi ile müdahale etti. İsmi öğrenilemeyen bir kişinin, Özel Harekat Polisleri tarafından gözaltına alındığı iddia edildi.

Çatışmaların yoğun yaşandığı Keklikpınar Mahallesi’nde ise yüzü maskeli gençler, Öcalan'ın posterleri ile fotoğraflarının bulunduğu tişörtleri giyerek sloganlar eşliğinde Hakkari-Van karayolunu trafiğe kapatıp kimlik kontrolü yaptı. Birçok zırhlı araç ile karayoluna gelen polisler, göstericilere gaz bombası ile müdahale etti. Olaylarda birçok evin camlarının kırıldığı görüldü. Mahallelerde olaylar halen devam ediyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap