SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hakan Şükür Bylock "turuncu" listede!

Hakan Şükür Bylock "turuncu" listede!

18 Ekim 2016 Salı - 15:34




Amerika'ya kaçan Hakan Şükür'ün aktif olarak ByLock kullanıcıları arasında bulunduğu ve hazırlanan listede "turuncu" kategoride yer aldığı öğrenildi.





15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ mensuplarının kullandığı ByLock uygulamasına ilişkin çalışmalar devam ederken, MİT tarafından hazırlanan listede yer alan isimler belli oluyor. Bu isimlerden en önemlilerinden biri  eski milletvekili ve futbolcu Hakan Şükür.

TURUNCU KATEGORİDE

Şükür'ün yapılan araştırmalarda ByLock uygulamasını aktif olarak kullandığı ortaya çıktı. MİT tarafından deşifre edilen Bylock uygulaması için hazırlanan ve aktif kullanım durumuna göre, "kırmızı", "turuncu" ve "mavi" şeklinde renk gruplarına ayrılarak hazırlanan listede Hakan Şükür'ün adı, "programı indiren ve normal yoğunlukta kullananların" bulunduğu "turuncu" kategoride geçiyor.

EN ÇOK KULLANANLAR 'KIRMIZI'

Söz konusu listede "kırmızı" kategoride programı indiren ve çok yoğun kullanan, "mavi" kategoride ise programı indirip az kullanan örgüt üyeleri bulunuyor.


ByLock kullanıcıları MİT raporunda ilk olarak şöyle sınıflandırıldı:

KIRMIZI LİSTE: Listelerde kırmızı olarak işaretlenen kişilerin uygulamayı kullandığı teyit edildi. Kullanıcı kimlikleri de belirlendi. Hata payının en az olduğu kırmızı listede hata tespit oranının yüzde 1 ile binde 1 oranında olacağı kaydedildi.

TURUNCU LİSTE: Listelerde turuncu olarak işaretlenmiş kişilerin uygulamayı kullandığı belirlendi. Kişinin uygulamaya ait hangi kimliği kulandığının tespitine imkân vereceği veri elde edilemedi.

MAVİ LİSTE: Bu listede yer alan kişilerin uygulamayı kullanmış olabilecekleri değerlendirilmekle birlikte teyit ve tekzip etmeye imkân sağlayacak ölçüde veri kaydı elde edilemediği yer aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap