SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hak kaybı yaşanır!

Hak kaybı yaşanır!

31 Aralık 2017 Pazar - 10:37




CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, taşerona kadro fırsatı sunan yasa düzenlemesini yeterli bulmadığını belirterek, “Hak kaybına yol açan yanı v





Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, açıklanan asgari ücret rakamını ve taşeron işçi yasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Açıklanan bin 603 liralık asgari ücret rakamının, faiz oranlarının ve enflasyon rakamlarının altında kaldığını ifade eden Hamzaçebi, asgari ücretin en az 2 bin TL olması gerektiğini söyledi. Taşerona kadro fırsatı sunan yasa düzenlemesini de yeterli bulmadığını söyleyen Hamzaçebi, “Taşerona bir hak getiriyor gözükmekle birlikte öte taraftan büyük bir hak kaybına da yol açan yanı vardır. Düzenlemenin kapsamı dar tutulmuştur. İl Özel İdareleri, Belediyeler, Mahalli İdari Birlikleri de dahil olmak üzere tüm kamuda bir milyon 300 bin kişilik taşeron vardır. Yapılan düzenlemeyle 400 bini Merkezi Yönetim, 450 bini de Yerel Yönetimler'de olmak üzere 850 bin kişiyi kapsayacak şekilde düzenlenmiştir. Oysa sayı bir milyon 300 bine ulaşmaktadır. Yerel Yönetimlerle ilgili düzenlemenin çok büyük eksiklikleri vardır” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap