SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hacker'lar Fuat Avni avında

Hacker'lar Fuat Avni avında

21 Mart 2015 Cumartesi - 12:11




Türkiye’nin en iyi Beyaz Şapkalı Hacker’ları bir araya gelerek dernekleşti. İlk hedefleri ise Fuat Avni’nin kimliğini tespit etmek





Dünyada iyi hacker olarak bilinen ‘Beyaz Şapkalı’ Türk hackerler Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde bir araya gelerek Siber Güvenlik Teknolojileri Derneği’ni kurdu. 20 kadar bilgisayar uzmanının yer aldığı derneğin kurucusu ve başkanı Vahap Eren, amaçlarının bilişim güvenliği konusunda çalışan kişi ve kurumları bir araya getirmek, kamu yararına projeler geliştirmek olduğunu söyledi.

Dernek bünyesinde Türkiye’nin en iyi Beyaz Şapkalı bilgisayar korsanlarının yer aldığını kaydeden Eren, “Bu kişilerin gerçek isimlerini bugüne değin duymamış olsanız da, dünya basınını sayısız kere meşgul etmiş kişiler. Ülkemizin üstünde oynanan oyunlar son zamanlarda oldukça arttı. Dünya ölçeğinde saldırılar çoğaldı. Elektronik iletişim arttıkça para da yönetimsel bilgiler de internetten iletilir hale geldi. Bu durumda internetin suçlularının ortaya çıkışının peşinden internetin polislerinin, kanun koyucularının da bir adım atmasının zamanı geldi” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap