SON DAKİKA



Haber > Gündem > Habur Sınır Kapısı'nda eylem

Habur Sınır Kapısı'nda eylem

25 Ağustos 2014 Pazartesi - 18:11




Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Habur Sınır Kapısı'nda tankerlerin sınır kapısına girmelerine izin vermemesi üzerine, şoförler geçişleri sağlanmala





Akaryakıt taşıyan ve çoğunluğu Şırnaklılardan oluşan tanker şoförleri kendilerine Akaryakıt Taşımacılığı İzin Belgesi verilmediği gerekçesiyle daha önce eylem başlattı. Bir süre önce de akaryakıt araçlarının Irak’a geçişlerine izin vermeyen tanker şoförleri için Şoförler Odası, Ticaret Sanayi Odası ve bazı yetkililerin girişimde bulunması üzerine eylem durdurulmuştu. Ankara’da yapılan görüşmelerde olumsuz sonuç alınınca tanker şoförleri bugün eylemlerine kaldıkları yerden devam etmeye başladı. TIR Parkı önünde Habur Sınır Kapısı yakınlarında eylem yapan tanker şoförleri, akaryakıt araçlarının geçişlerini engelleyerek geçişlerine izin verilmiyor. Kontak kapatma ve yol kapatma eylemi üzerine olay yerine gelen Jandarma ekipleri ise şoförlerle bir süre görüştü. Şoförler eylemlerinde ısrarlı olduklarını ve sorunları çözülünceye kadar bu eylemin devam edeceğini söylediler. Şoförlerden Hüseyin Karatay, eylemlerinde vazgeçmeyeceklerini ifade ederek, “Bizim bu yaptığımız eylem tanker izni içindir. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nın 3. gününde yine bir eylem yaptık. Herkes bize söz verip. sorunun giderileceğini söylediler. Bizim izinlerimiz kaldırılmadı. Bunun üzerine bugün yeniden eylem yapmaya karar verdik. Biz eylemimizin arkasındayız" dedi. Şoförlerden Mehmet Zorlu ise, “Silopi, Şırnak olarak bu arkadaşları temsili olarak buradayız. Giriş çıkışları kapattık. Ankara’ya giden arkadaşlarımız oldu. İzinleri alamadık. Bazı şoför arkadaşlarımız var. Evde oturuyorlar. İzinleri olmadığı için. Şanlıurfa’dan şoför getiriyorlar. Kendi şoförü evdedir. Arabalarını bu şoförlere veriyorlar onlar da Mersin'e, İskenderun’a Irak’a gidip geliyorlar. Araç kullanmasını bilmeyen şoförlere araçlar teslim ediliyor. Bu nedenlerle eylem başlattık. Tankerlerin giriş çıkışlarını kapattık. Bizim izinlerimiz gelene kadar bu eylemimizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Şoförler daha sonra pasaport ve ehliyetlerini yere atarak eylemlerinin devam edeceğini söyledi. Öte yandan, Habur Sınır Kapısı yakınlarında eylem yapan şoförleri AK Parti Silopi ilçe Başkanı Fatih Bilen ile görüşmelerinin ardından sonuç alamayınca eylemlerine devam kararı aldı. Şoförlerle görüşen AK Parti Silopi ilçe Başkanı Fatih Bilen, AK Parti'nin Olağanüstü Kongresine gitmek için Ankara'ya gideceğini ve buradaki konuyu Ankara'daki yetkililerle görüşeceklerini söyledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap