SON DAKİKA



Haber > Gündem > Güvenlik zirvesi toplandı

Güvenlik zirvesi toplandı

07 Haziran 2016 Salı - 17:44




İstanbul'daki terör saldırısının ardından yetkililerden bilgi alan devletin zirvesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen güvenlik toplantısı, saat 15.35'te başladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılıyor.

Önceden planlanan toplantıda İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısı ile ilgili gelişmeler de değerlendiriliyor. Toplantı öncesi Ankara'da yoğun bir görüşme trafiği yaşandı. Vezneciler'deki saldırının ardından Başbakan İstanbul Valisi Vasip Şahin'den telefonla bilgi aldı. Daha sonra İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı kabul eden Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamayla "Güvenlik ve adli birimlerimiz, büyük bir dikkat ve titizlikle iz sürerek bu alçak saldırıyı gerçekleştirenleri ve onları azmettirenleri mutlaka ortaya çıkartacaktır" dedi.

Binali Yıldırım, İstanbul'daki terör saldırısı dolayısıyla yayımladığı taziye mesajında, "Bugün sabah saatlerinde İstanbul Veznecilerde Çevik Kuvvet Polis Ekiplerimize yönelik yapılan bombalı araç saldırısı terörün aşağılık yüzünü bir kez daha göstermiştir. Saldırıda şehit olan 7 polisimize ve 4 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Mübarek Ramazan'ın ilk günlerinde masum vatandaşlarımızı öldürmeyi hedefleyen terör örgütleri, insanlığa ve bütün insani değerlere düşman olduklarını bu saldırıyla bir kez daha göstermişlerdir" ifadelerini kullandı.

PATLAMA SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER  PATLAMA SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER

Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: "Ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadele hedefinden asla ve asla taviz vermeyecektir. Güvenlik ve adli birimlerimiz, büyük bir dikkat ve titizlikle iz sürerek bu alçak saldırıyı gerçekleştirenleri ve onları azmettirenleri mutlaka ortaya çıkartacaktır. Milletimizin başı sağolsun."


ÖMER ÇELİK: AB'Yİ YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt'u kabul etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan Çelik, AB'yi terörle mücadelede Türkiye'nin yanında görmek istediğini söyledi.

TUĞRUL TÜRKEŞ: ÜST AKILIN DA AKILSIZ TERÖRİSTİN DE ANLAMASI LAZIM

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş de, "Türkiye bu kanlı terör saldırılarının yenisi ile karşı karşıya kaldı. 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılar da var. Türkiye hem bölgesinin lider ülkesi olması hem de bu jeopolitiğin getirdiği sancı ve sıkıntıları yaşıyor. Herkesin bilmesi gerekir ki; bunlar bizi yıldırmaz. Yeni moda tabiriyle, eğer üst akılı da varsa bu terör gruplarının bu üst aklında anlaması lazım, eğer üst aklı yok da sadece akılsız teröristse onun da anlaması lazım ki bu terör olaylarını bitirene kadar biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap