SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Gurur duyuyorum' mesajıyla paylaştı! Kızı Türkiye'de

'Gurur duyuyorum' mesajıyla paylaştı! Kızı Türkiye'de

13 Şubat 2023 Pazartesi - 10:10




Türkiye'de yaşanan 2 büyük deprem sonrası ilk yardım gönderen ülkelerden biri olan Macaristan oldu. Kurtarma çalışmaları bölgede sürerken Dışişleri sözcüsünün kızının da Türkiye'de olduğu ortaya çıktı.





Acil ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Deprem saati 04.17 olarak kaydedildi. Bölgede 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha oldu.
Depremin 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildiği açıklandı.

Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya'da ekiplerin kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremin ardından bütün dünya Türkiye için seferber oldu, onlarca ülkeden arama kurtarma uzmanları deprem bölgesindeki enkazlarda canlı arıyor. Türkiye'ye yardım ve ekip gönderen ülkelere yenileri eklendi. Deprem bölgesinde en fazla arama kurtarma uzmanı bulunan ülkeler sırasıyla Azerbaycan (725), İsrail (450), Hindistan (252), Fransa (204), KKTC (200), Polonya (178) ve ABD (161) oldu.

ARJANTİN

Güney Amerika ülkesi, 28 uzmanın yer aldığı arama kurtarma ekibini Türkiye'ye yolluyor. Ekipte özel eğitimli köpekler de var. Arjantin'in komşusu Brezilya da, bir arama kurtarma ekibini Türkiye'ye sevk etti.


ABD

161 kişilik arama kurtarma ekibinin ardından uçak gemisi USS George HW Bush'u yardım için Türkiye'ye yollayan ABD, 85 milyon dolarlık ek yardım gönderiyor. ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID), yardımın depremzedelere yiyecek, barınak, kış hava şartları için gerekli malzeme, travma desteği içeren sağlık hizmetleri ve temiz içme suyu teminini kapsadığını duyurdu.

JAPONYA

Japonya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Öz Savunma Kuvvetleri'nin (SDF) personelinin ve uçaklarının Türkiye'ye gönderileceği duyuruldu. Personelin bilgi toplamak ve sahadaki ilgili kuruluşlarla koordinasyonu derinleştirmekle görevlendirileceği, uçakların ise ağırlıklı olarak tıbbi malzeme sevkiyatı yapacağı aktarıldı.

RUSYA


Rusya'nın en büyük ikinci şehri St. Petersburg'da da benzer sahneler var. Türkiye Konsolosluğu önüne gelen St. Petersburg sakinleri, deprem kurbanlarını anmak için çiçek bırakıyor. Yanı sıra battaniye ve diğer yardım malzemeleri de konsolosluk binasına taşındı.

MACARİSTAN

Deprem haberini alır almaz yardım yollayan ilk ülkelerden biri de Macaristan oldu. Macar Büyükelçi Viktor Matis Twitter üzerinden 10 Şubat tarihinde yaptığı son duyuruda ülkeden 167 kişilik uzman kadro ve 29 arama-kurtarma köpeğinin sahada olduğu söyledi. Macar ekipler en son açıklanan verilere göre Rönesans Rezidans'dan 12, toplamda ise 17 kişiyi kurtardı.

MACAR SÖZCÜNÜN KIZI TÜRKİYE'YE GELİYOR

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Macar basınında çıkan bir haber dünyada ses getirdi. Söz konusu haberde Macaristan'da Dışişleri Sözcüsü Zoltan Kovacs'ın kızının da arama-kurtarma çalışmalarına katıldığı yazıldı. Ülkenin en çok okunan gazetelerinden olan Blikk, manşetten verdiği haberinde Ilka Kovács'ın ( Dışişleri Bakanının kızı) Macaristan'ın göndereceği yeni kurtarma ekibinde yer aldığı aktarıldı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap