SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gürsel Tekin’den Arınç’a: "Kaos tertibinin parçası olma!"

Gürsel Tekin’den Arınç’a: "Kaos tertibinin parçası olma!"

17 Şubat 2023 Cuma - 16:44




Kahramanmaraş merkezli, 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremin ardından seçim ertelenmesi tartışmaları devam ediyor. Eski AKP’li Arınç’a Gürsel Tekin’den “Bırakın artık şeytanlığı” cevabı geldi.





Yaşanılan deprem felaketinde can kaybı günbegün artarken ve yıkımın etkisi sürerken Türkiye bir yandan da seçimin yapılıp yapılmayacağını tartışıyor.

Eski AKP’li TBMM Başkanı Bülent Arınç geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, deprem felaketinin ardından seçimlerin yapılamayacağını öne sürmüş, seçimlerin ertelenmesi gerektiğini savunmuştu. Hukukçular ve muhalefet buna sert şekilde karşı çıkarak Anayasa'yı hatırlatmış seçimin ancak savaş halinde ertelenebileceğini söylemişti.

Arınç, seçimlerin ertelenmesi talebine gelen tepkilere yanıt verdi.

Arınç'ın "Diyorum ki bu şartlarda 18 Haziran’da seçim olmayabilir. Bunun için yol gösteriyorum. Diyorum ki genel başkanlar grup başkanlarıyla toplanır da aynı fikre varırsa 400’ün üzerinde oyla anayasa değişikliği geçebilir. Yok böyle bir uzlaşma olmazsa, ne yapılabilir derseniz, kaos ortaya çıkar" sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin “şeytanlığı bırakın” diyerek sert tepki gösterdi.

TEKİN: “NASIL KAOS ÇIKARTIRIZ PLANI YAPMAYIN!”


Tekin Twitter'dan "Milleti kaosla tehdit etmeyin. Bu felaketin üstüne bir de 'nasıl kaos çıkartırız' diye plan yapmayın. Bırakın artık şeytanlığı. Anayasa açık, seçime 4 ay var, YSK işini yapacak, sandık milletin önüne gelecek, millet kaderine karar verecek" mesajı paylaştı.

Bülent Arınç'a "kaos tertibinin, anayasayı ilga etme girişiminin parçası olma" uyarısı yapan Tekin "Anayasa uygulanacak. Bu kadar açık, net" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap