SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gürsel Tekin: Bir emekli et almaya kalksa maaşını bırakıp gider

Gürsel Tekin: Bir emekli et almaya kalksa maaşını bırakıp gider

15 Nisan 2022 Cuma - 17:11




CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Eminönü'nde tezgahları dolaştı. 10 yıldır sokakta olduğunu belirten Tekin, ''Fiyatlara bakamıyorum, kuyumcu dükkanı gibi.'' ifadelerini kullandı.





CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul Mısır Çarşısı’nda vatandaşlarla biraraya geldi. Tekin, burada peynir ve et fiyatlarına bakarak Türkiye İstatistik Kurumu’nun ( TÜİK) paylaştığı rakamları eleştirdi.

“FİYATLARA SELAM ÇAKIYORUZ”

Bir vatandaş, Tekin’in yanına gelerek “Fiyatlara selam çakıp geçiyoruz. 2 bin 500 emekli maaşı, 40 lira domates, 30 lira salatalık, 10 tane biber 40 lira.” şeklinde konuştu.

Çeçil Peyniri’nin üzerindeki 125 liralık fiyat etiketini gösteren Tekin, “Bizim oralarda buna imansız peynir derler. Burada böyleyse markette 180 liradır. Zeytine baksana 50 lira, 60 lira. Allah millete kolaylık versin. Benim bir tek ricam var. Özellikle TÜİK, en ucuz pazar burası. Bir gelip baksın. Millet gelip 100 gram peynir alıyor” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ TEZGAH İZLEYİP GİDİYOR”


İktidar milletvekillerinin sokağa çıkmadığını söyleyen Tekin, “Çünkü nasıl sorunlarla karşılaşacaklarını iyi biliyorlar. Ben hem İstanbul’un eski il başkanıyım hem de 10 yıldır sokaktayım. Vatandaşların hali ortada. Fiyatlara bakamıyorum, kuyumcu dükkanı gibi. 200 liradan aşağı bir şey yok. Paramız pul olmuş. Vatandaş geliyor, tezgahı izliyor ve gidiyor” eleştirisini yaptı.

“EMEKLİ BU ÜRÜNLERİ ALMAK İSTESE MAAŞI BIRAKIR”

Bir başka tezgaha bakan Tekin, kavurma fiyatının 295 lira olduğunu öğrenince, “Bir emekli gelip ‘Pastırma, et, kavurma alayım’ dediği zaman emekli maaşının tamamını bırakıp gitmek zorunda kalır” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap