SON DAKİKA



Haber > Gündem > Günyüzü köyünde su seferberliği

Günyüzü köyünde su seferberliği

07 Ağustos 2012 Salı - 14:28




Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı sınır köylerinden olan Günyüzü köyü yaylasındaki içme suyu problemini çözmek için örnek bir çalışma yürütülüyor





Köy halkı yaylalarında yıllardır devam eden su sorununu devlet-vatandaş-özel sektör iş birliğiyle çözmek için Ramazan ayı olmasına rağmen çocuk kadın erkek demeden su kanalı kazıyor. Günyüzü köyü muhtarı Rıfat Kaval’ın öncülüğünde gerçekleşen çalışmada suyun geçeceği istikamette su kanalı açan yaklaşık 100 kişi birkaç gün içerisinde çalışmayı bitirmeyi planlıyor. Köy Muhtarı Rıfat Kaval, Ramazan ayı olmasına rağmen köy halkının yoğun katılımının sevindirici olduğunu belirterek, “Bu mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan ve örnek davranışlarından dolayı köy halkına şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Öte yandan ailesiyle birlikte kanal kazma çalışmasına katılan küçük Latif ilgi odağı oldu. Boyundan büyük kazması ile kanal kazan Latif, büyüklerine de örnek oldu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap