SON DAKİKA



Haber > Gündem > Güneydoğu Anadolu’ya 8.3 milyar TL yatırım

Güneydoğu Anadolu’ya 8.3 milyar TL yatırım

14 Temmuz 2023 Cuma - 09:55




Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 6 ilinde hizmet veren Dicle Elektrik yatırımlarına devam ettiğini açıkladı. Şirket, 2023 yılı sonuna kadar hizmet verdiği 6 il için başta şebeke yenileme ve güçlendirme olmak üzere 8.3 milyar TL’lik ek yatırımı tamamlamayı planlıyor.





Dicle Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay bu yıl özelleştirilmesinin 10. yılını geride bırakan şirketin, hizmet bölgesindeki yatırımları, sosyal projeleri ve kayıp-kaçakla mücadele çalışmalarını aktardı. 

6.3 milyon nüfusa sahip Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinde, toplam 2.2 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti verdiklerini belirten Atalay, “Çevre ve insan odaklı bir yaklaşımla ‘kayıpsız – kesintisiz – kaliteli’ enerjiyi hanelere, tarımsal sulama alanlarına ve kırsal bölgelere ulaştırmak için çalışıyoruz. Toplam 84 bin km enerji nakil hattı ve 72 bin adet dağıtım trafosuna sahibiz. Türkiye genelinde abone başına yıllık ortalama 4.500 kWh elektrik tüketimi gerçekleşirken bölgemizde ise bu rakam 11.300 kWh ile ülke ortalamasının 2.5 katının üzerinde” dedi. 

Kayıp-kaçakla mücadele 

Son 10 yıllık dönemde kayıp-kaçakla olan mücadelede önemli bir yol katettiklerinin altını çizen Atalay, “2013’te Dicle Elektrik özelleştirildiğinde 19.5 milyar kWh’lık bir tüketim karşılığında 4.7 milyar kWh’lık tahakkuk olmasına karşın, kayıp-kaçakla mücadele çalışmaları neticesinde 2022 sonu itibarıyla 23.2 milyar kWh’lık bir tüketime karşılık 13.1 milyar kWh’lık tahakkuk gerçekleştirildi” diye konuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap