SON DAKİKA



Haber > Gündem > Güney Çevre Yolu çağrısı

Güney Çevre Yolu çağrısı

22 Mart 2015 Pazar - 12:52




Ahmet Ulusoy Trabzon MÜSİAD Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.





Seçim sürecinin hayırlı olması dilekleriyle konuşmasına başlayan Trabzon MÜSİAD Şube Başkanı bu kutlu yolun sonucunda kaybetmek diye bir şeyin olmayacağını ifade etti. MÜSİAD’ın tarihinden de bahseden başkan Kurumun 1990 yılında kurulduğunu tarihinin hiçbir döneminde devleti karşısına almadığını ve de asla almayacağını belirtti. Başkan sonraki süreçte bazı önemli konularda MÜSİAD’ın da fikirlerinin alınmaya başlanmasıyla birlikte önem düzeylerinin arttığını ve bugünlere geldiklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Ahmet Ulusoy, siyasal süreçten ve vekil seçilecek insanda olması gereken temel iki özellikten bahsetti. Milletvekili adaylarının öncelikle kendi içlerinden gelen, ikinci olarak da siyasal süreci bilen, yeterli bilgi ve donanıma sahip insanlardan seçilmesi gerektiğini ifade etti. Ulusoy, "Mmademki vekillik bu millete hizmet etme gayesiyle yapılıyor, o zaman bu işi yapacak adaylar geçmişten bu yana topluma hizmet etmeyi kendine görev edinmiş, alışkanlık haline getirmiş insanlar olmalı” dedi.

Konuşma sırasında DOKAP eylem planından (2014-2018)  bahseden Ulusoy, bu planda Trabzon’da ve bölge illerinde 2018 yılına kadar yapılacak yatırımların yer aldığını ve kesinlikle revize edilmesi gerektiğini söyledi. Ulusoy, Eylem Planında 2018’e kadar demiryolu projesinin sadece fizibilite çalışmasının bitirileceğinin yazdığını, fakat böylesi durumda geç kalınacağını, 2018’e kadar demir yolu projesinin tamam bitirilmesi gerektiğini belirtti ve şehri büyütebilmek, sosyolojik anlamda büyük şehir yapmak, 2. Devlet Üniversitesi ve şehir hastanesi için fiziki alan bulmak, iş imkanlarının arttığı, göç alan, gelişmiş, insanların hayat standardının yükseldiği bir şehir, bölge merkezi haline getirmek için  hayati önem taşıyan Güney Çevre Yolu Projesinin eylem planında yer almadığını, mutlaka eklenmesi gerektiğini vurguladı. Ulusoy ayrıca, Trabzon’un gerçek gündeminin bu gibi konular olduğunu, sivil toplum örgütlerinin Trabzon’un gelişme dinamiklerine sahip çıkması ve kamuoyu oluşturması gerektiğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap