SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gündem siyaset

Gündem siyaset

09 Mart 2015 Pazartesi - 10:51








Bundan sonra 7 Haziran'a kadar hep siyaset diyeceğiz... Adaylık sürecine giden yolda aday adaylarının heyecanı had safhada iken, yönetmeye talip oldukları halk için aynı şeyi söylemek zor. Halk geçim derdinde... Siyaseti daha çok bir çıkış ve bir yerlere gelmek ya da kendini göstermek için araç olarak görenlerin oldukça fazla olduğu bir seçim sürecini izliyoruz. Her partide aday adaylarının fazlalığı insana bunu düşündürüyor.

Daha çok merkez ve lider siyasetinin hakim olduğu günümüz ortamında, "Halka hizmet için yola çıktım" söylemleri pek inandırıcı gelmiyor zaten. Hizmet konusuna gelince; 13 yıllık AK Parti iktidarından ülkede hayata geçen yatırım ve hizmetler çok ve büyük. Bunu kimse inkâr edemez. Duble yollar ve ulaşımın her alanında yapılan dev yatırımlar memnuniyet verici. Devam eden ve projelendirilen yatırımlarla adeta geleceğe giden yollar inşa edilmeye devam ediyor. Eğitim, sağlık, modern insanın refahı için hükümet dört elle çalışıyor... Ancak insana hizmet etmesi için yapılan bu dev yatırımlar yapıldıkça/yapılmaya devam edildikçe küçülen de insan oluyor. Bazıları hariç tabii...

Milyon dolarlar ve milyon TL'lerin havalarda uçuştuğu bu ülkede büyük çoğunluk çok azla yetinmek ve geçinmek zorunda. Asgari ücretle 4 nüfusa bakmak ve ev geçindirmek zorunda. Ve o yatırımları ya uzaktan ya da TV’den seyretmek zorunda. Çünkü yapılan hizmetlerden faydalanmak ve onları kullanmak için para lazım. O da ancak boğaza yetiyor. İnşallah yeni siyaset döneminde ve yeni Türkiye hedeflerinde daha çok insana ve hayata yatırım yapılır da bunlar değişir. Giresun’da devam eden aday adaylığı sürecinde, aday adaylarının söylem ve açıklamalarını elimizden geldiğince yakından takip etmeye çalışıyoruz. Hepsi 'halka hizmet etmek için çalışacağız' diyor. Büyük hedeflerini ve Giresun’un geleceğiyle ilgili hayallerini açıklayıp destek istiyorlar. Ama hiçbirinin gerçekten fark yaratacak bir söylemi ya da hedefi yok. Yani biraz sıradan ve basma kalıp bir seçime doğru gidiyoruz.

Nüfusunun 2-3 katı gurbette yaşamak zorunda kalan bir ilin siyasi adayları daha yaratıcı olmak ve akılları sınırları zorlamak zorunda. Semalarında uçak uçmayan, limanlarına gemi uğramayan, hava karardığında sokakları bomboş kalan bir ilde yaşıyoruz. Adamız, şunumuz bunumuz, cennet gibi bir doğamız var diyoruz. Bırakın turisti turizmi biz bile gidemiyoruz... Sayın Giresun Valisi İl Genel Meclisi toplantısında, "195 milyon TL bütçemiz var. Ama bunlar il genelinde yapılacak yatırımlara tahsisli. Dar kaynakla işleri yürütüyoruz" demiş. Miktar çok kaynak yok. İnsan düşünmeden edemiyor... Siyaset yapacaksanız memleket için, halk için yapın. Giresun için yapın...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap