SON DAKİKA



Haber > Gündem > Güncel veriler açıklandı! Coronada bir dönem sona erdi

Güncel veriler açıklandı! Coronada bir dönem sona erdi

29 Mayıs 2022 Pazar - 20:58




Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 29 Mayıs 2022 Pazar gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 2 kişi hayatını kaybetti.





Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’nin yeni corona virüs tablosu açıklandı. 29 Mayıs’a ait verilere göre, 129 bin 961 test yapıldı.

Güncel verilere göre, 864 yeni vaka tespit edilirken 2 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan son bir günde bin 107 kişi sağlığına kavuştu.

MASKEDE YENİ DÖNEM

Açıklanan son veriyle birlikte vaka sayıları üç gün üst üste binin altında yer aldı ve böylece toplu taşımalardaki maske zorunluluğu da son bulmuş oldu.

KOCA AÇIKLAMA YAPMIŞTI


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, toplu taşımalarda maske zorunluluğunun kaldırılması için 3 gün boyunca tablonun 1000’in altında seyretmesi gerektiğini söylemişti.

AŞILAMADA İLK SIRADA HANGİ ŞEHİR VAR?

Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA

Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap