SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gümüşhane geleceğini arıyor...

Gümüşhane geleceğini arıyor...

24 Ekim 2016 Pazartesi - 10:30








Trabzon’un mevcut ahalisinin demografik yapısını, geçmişini irdeleyin bakın, en az %60’ı Gümüşhane, Bayburt ve Kelkit kökenlidir. Onun için Trabzon’un ve Trabzonluların genelde Gümüşhane, Kelkit ve Bayburt bağlantısı ile ilgisi asla eksilmez. Sık sık gidip geldiğimiz bu yollar, bizim için adeta nefes alma imkânı sağlar. Hazır; yollardan ve nefes almaktan bahsettiğimiz için, Trabzon-Gümüşhane arası yolların bir türlü bitmeyen çalışmalarının bitmemesi sevenlerini üzerken, Gümüşhane’de yapılmakta olan genişlemelerin, tadilatların görüntüleri geleceğin Gümüşhane’sini ortaya koyduğu için bu konuda epeyce sevinçliyiz. Hele Erzurum ve Erzincan istikametine giden servislerin çevre yolunu kullanma ihtimali bir gerçekleşse, hem yolcular hem de şehir içi trafiği epeyce rahatlayacak. Tabii umarım o zaman garajlar da, oradan şehir dışına müsait bir yere aktarılır. Diğer taraftan Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in deklare ettiği Köse Havaalanı’nın plana alındığı meselesi, bizleri ve çevre halkımızı oldukça sevindirmiştir. Ancak bu havaalanını kimler kullanacak? Gümüşhane, Bayburt, Kelkit yöresi değil mi? Zira Erzincan’ın havaalanı zaten var. Gümüşhane’den Köse Havaalanı’na ulaşım şu an sadece Pirahmet- Kırıklı ve Köse üzerinden bin 900 rakımlı Köse Dağı aşılarak yapılıyor. Bayburt üzeri elbette çok uzun oluyor. Fakat geçen yıllarda adı ve projesi hikâye edilen Köse Tüneli olsa, hem şu dağdaki mevcut ‘baraj(!) heyelanı’ tehlikesi kalmaz hem de Gümüşhanelilerin uzaktan gelen insanları, Bayburt üzerinden veya Köse Dağı’ndan gelmek yerine, belki de en fazla binmetrelik bir tünelle havaalanına kolayca ulaşırlar. İşte bendeniz de Valimiz Sayın Okay Memiş’e bu konu üzerindeki çalışmalar hakkında kamuya bilgi vermesi ricasını hatırlatmak istedim. Hatta bu projeye destek vermesini de beklerdim.

Köse’yi bilmeyenler için söylüyorum. Arazisi fevkalade müsait Köse Dağı’nı döndükten sonra önünüze çıkan güzel, düzgün bir arazi ve ova yapısı ile geleceğinin pırıl pırıl olacağı müjdesini veren hinterland ve fiziki yapıya sahip, gelişmeye müsait bir ilçe. Başlarında da çalışkan ve genç bir Belediye Başkanı Şerif Aygün’ün Köse’de yaptığı çalışmalar gerçekten taktire şayan. Sayın Aygün’e de bir hatırlatma; Kelkit çayına giden dereye artık kanalizasyonları boşaltmadan bir arıtma tesisi kurmasını bekliyoruz. Bu konuda elbette bu ilçemiz hakkında da teferruatlı bir haber yapmayı düşünüyoruz. Fakat Sayın valimizinn bu barajın fonksiyonunu neden yıllardır icra edemediği konusunda bir açıklaması da olursa, çok sevineceğimizi bildirmek isteriz. Gelelim Kelkit’imize... Eski sokakların o kırık dökük ve düzensiz durumundan kurtulmaya başladığı, özellikle Erzincan cihetinde gelişmeye fevkalade müsait arazi yapısı ile ileride belki de il olmaya dahi aday olabilecek bir hinterlanda sahip. Gümüşhane’nin turizm yönünden fevkalade müsait tarihi kalıntılara sahip olması, tanıtımının yeteri kadar yapılmadığını, o meşhur kaleleri ile muhteşem GOV kalesinin görüntüsünü daha detaylı tanıtmanın gereğini belirtirken; yolunun da revize edilmesi, ulaşımının daha kolay sağlanmasının da zaruri olduğunu hatırlatırım. Netice itibarı ile artık Gümüşhane’nin; ihmallerden kurtulmuş, herkesin ilgi odağı olmaya aday bir il olma yolunda Sayın Valimiz Okay Memiş ile yeniden atağa kalkacağı konusunda ümitliyiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap