SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gülderen: "Yayla şenlikleri turizm için çok önemli

Gülderen: "Yayla şenlikleri turizm için çok önemli

04 Temmuz 2012 Çarşamba - 13:00




Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Erkan Gülderen, ilçe, belde ve yaylalarda düzenlenen şenliklerin turizm için çok önemli olduğunu söyledi.





Kültür ve Turizm Müdürü Gülderen, Ordu’nun yayla ve sahilinin çok önemli olduğunu, turizmin gelişmesi için buralarda yapılaşmalara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Tanıtımın olmadan turizmin olmayacağını ifade eden Gülderen, “Tanıtımınızı yapamazsanız bir gelişim sağlayamazsınız. Ordu için yayla ve sahilimiz çok önemlidir. Buralarda turizmin gelişmesi için yanlış yapılanmalar yapılmamalıdır. Şenliklerimiz turizm için çok önemlidir. Bunun öneminin farkındayız. İnanıyorum ki çok kısa bir sürede Ordu turizmde hak ettiği yere gelecektir” dedi. Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, şenliklerin yapılmasının asıl nedeninin, dikkatleri belli bir noktaya çekmek olduğunu söyleyerek, “Şenlikler, belli kültürlerin yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması için büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle ilçe ve çeşitli beldelerimizde şenlikler yapılmaktadır. Ordu Valiliği ve Ordu Kültür Turizm İl Müdürlüğü olarak birkaç şenlik ve festival diyebileceğimiz birkaç organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyonlarla amaç Ordu’nun tanıtımını sağlamaktır. 30 Haziran tarihinde başlayan ve 7 Temmuz tarihinde sona erecek olan Vosvos şenliği bunlardan bir tanesidir. Ordu’da vosvoscuların bir haftalık programları var. Her gün yaylada bir obaya gidiyorlar. Dolayısıyla her gezi noktası Ordu’nun her bir alanına ışık tutmaktadır. Onun için şenlikleri önemsiyoruz. Ülkemizde ve yurt dışında şenlikleri takip eden önemli bir kesim var. Bu tür etkinlikler bazı kişilerin tatil güzergahlarını bu yöne çevirmesine de katkı sağlayabilir. Şu anda ilimizde vosvoscular var ve vosvoscuları görmek için ilimize diğer araçlarla gelip onları takip edenler de var.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap