SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında

16 Aralık 2021 Perşembe - 09:08




Piyasaların gözü Para Politikası Kurulu'nun yapacağı yılın son toplantısına çevrildi. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası PPK toplantısı ne zaman? Dövizde günün ilk rakamları ne? İşte merak edilenler...





Yurt içinde piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklayacak. 

Tarihi zirvelerini dün 15 lira sınırına doğru yaklaştıran dolar/TL, TCMB faiz kararı öncesinden sabahın erken saatlerinde sakin seyrediyor. Dolar/TL,  14,80'in hemen üzerinde yatay seyrederken euro/TL ise 16,73 düzeyinde. 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Piyasalar TCMB'den gelecek faiz kararına odaklanacak. TCMB Ağustos ayından bu yana faizi 400 baz puan aşağı çekeren yüzde 15,00 seviyesine kadar indirdi. ForeksHaber anketinde analistlerin beklentisi bu toplantıda da faiz indiriminin devam edeceği şeklinde oldu. Analistler yılın son toplantısında 100 baz puan daha indirim yapılmasını bekliyorlar

Merkez Bankası Aralık ayı faiz kararı, bugün saat 14.00’da açıklanacak.


KASIM AYI MERKEZ BANKASI TOPLANTISINDAN HANGİ KARAR ÇIKMIŞTI?

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16'dan yüzde 15'e indirilmesine karar vermişti.

HAZİNE BAKAN YARDIMCILARI DEĞİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları Şakir Ercan Gül ve Mehmet Hamdi Yıldırım görevden alınarak yerine Mahmut Gürcan ve Yunus Elitaş atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

FED VARLIK ALIMLARINI AZALTTI


ABD Merkez Bankası(Fed) piyasa beklentilerine paralel olarak varlık alımlarını azalttı. Hazine kağıdı alımını 20 milyar dolar ve mortgage destekli kağıt alımlarını 10 milyar dolar azaltma kararı alan Fed, Ocak ayında 40 milyar dolar tutarında Hazine kağıdı ve 20 milyar dolar tutarında mortgage destekli kağıt olmak üzere toplam 60 milyar dolar tutarında varlık alacak.

Fed üyeleri 2022 yılında federal fon faizinin 3 kez 25'er baz puan artacağını öngördüler. Fed yetkilileri GSYH tahminlerini bu yıl için aşağı, gelecek yıl için yukarı yönde revize ettiler. Fed Başkanı Jerome Powell, faiz artırımlarının varlık alım programının sona erdirilmesinden kısa süre sonra başlayabileceğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap