SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gözler Merkez Bankası'nda! Şahap Kavcıoğlu affını mı isteyecek?

Gözler Merkez Bankası'nda! Şahap Kavcıoğlu affını mı isteyecek?

15 Aralık 2021 Çarşamba - 16:09




Naci Ağbal'ın ardından Merkez Bankası Başkanlı olan Şahap Kavcıoğlu, yarın önemli bir karara imza atacak. Tüm gözler Merkez Bankası başkanına çevrilirken, görevden alınabileceği iması geldi.





Naci Ağbal'dan Mart ayında görevi devralan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 7 ay boyunca sabit tuttuğu politika faizini Eylül ayında yüzde 19'dan yüzde 18'e çekmişti. Ekim ayında 200, Kasım ayında ise 100 baz puanlık indirim yapan Kavcıoğlu'nun Aralık ayı politika faiz kararı yarın belli olacak.

16 Aralık günü saat 14.00'da belli olacak politika faizi öncesinde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dolar kuru tarihi rekorunu 14,76'e, Euro ise 16,64 TL'ye taşırken, Şahap Kavcıoğlu hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Kasım ayı sonunda gerçekleştirilen yatırımcı toplantısında "16 Aralık'taki toplantıda faiz indirimi yapılmaması olasılığının arttığını" söyleyen Şahap Kavcıoğlu'nun görevden alınabileceği ima edildi.

PPK kararına bir gün kala yaşanacak kritik gelişmeleri önceden açıklamasıyla bilinen ve sosyal medyadan kulis haberler paylaşan Ankara Kuşu isimli hesap, bugün Şahap Kavcıoğlu hakkında peş peşe paylaşım yaptı. Dün Merkez Bankası'nın 16 Aralık'ta faizi arttırarak ters köşe yapacağını öne süren Ankara Kuşu, bugün, "Herkes Merkez Bankası Başkanı’nı takip etsin. Görevi bitince çıkarsınız" dedi.

Peş peşe paylaşım yapılan hesapta şu ifadeler yer aldı:


"Başkanım hadi daa. Bayburt’un yiğidi. Herkes Merkez Bankası Başkanı’nı takip etsin 75 bin takipçisi var. Görevi bitince çıkarsınız, yazık. Görevden alınacak demedim."

Paylaşımın altına yapılan yorumlar ise dikkat çekti. Sosyal Medya kullanıcıların paylaşımları şu şekilde:

"Taktik yapacaklar faizi yükseltecekler , söz dinlemedi deyip görevden alınacak olan yine Halkın parasına olcak"

"Faiz arttırılmalı diyecekte gönderilecek mi acaba ? Sonra da yeni Başkan gelince düşürecekler mi."

"bu gidisle reisin etrafinda mb baskani olmayan adam kalmicak"

"Çarşambayı perşembeye bağlayan gece saat 2 sularında görevden alınacak"

"Köşe yazarlığına geri mi dönüyor. Tabi orada bol keseden atıyordu."
"Hayırdır,görevden mi alınacak?"
"Kuş bizden bişeymi gizliyon ?? Bi bildiğin varsa paylaş bizle"
"Biz takip edene kadar gorevden affini ister o"

Öte yandan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık bir yıl önce eski Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ı görevden alarak eski Maliye Bakanı Naci Ağbal'ı göreve getirmişti. 2021 Ocak/Şubat aylarında politika faizini yüzde 17'de sabit tutan Ağbal, Mart ayında bir anda yüzde 19'a çıkartmıştı. Atılan bu adım sonrasında iktidara yakın Yeni Şafak gazetesi, manşetinden Merkez Bankası Başkanı Ağbal'a tepki göstermiş, "Bu operasyonu kim adına çektiniz" ifadesini kullanmıştı. Ardından ise Yeni Şafak yazarı Şahap Kavcıoğlu Merkez Bankası başkanlığına getirilmişti. Erdoğan aynı zamanda Uysal'dan önce Murat Çetinkaya da görevden almıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap