SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gözaltına alınan 'Tosuncuk'tan ilk görüntüler! Türkiye'ye böyle getiriliyor

Gözaltına alınan 'Tosuncuk'tan ilk görüntüler! Türkiye'ye böyle getiriliyor

03 Temmuz 2021 Cumartesi - 15:07




Binlerce kişiyi dolandırıp milyonlarca lirayla yurtdışına kaçan ve gıyabında yargılama yürütülen Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın Türkiye'ye getiriliyor. Tosuncuk'un teslim alındığı anlar ve uçaktaki görüntüler ortaya çıktı.





 

Türkiye’nin talebi üzerine Brezilya, Mehmet Aydın’ı sınır dışı etti. Bugün Türkiye saatiyle 09.40’ta THY’ye ait TK-0016 sefer sayılı uçakla İstanbul’a getiriliyor.

Uçağın 22.30 sularında İstanbul’da olması bekleniyor.
Aydın, İstanbul’a iner inmez gözaltına alınacak ve hakkındaki ilk işlem İstanbul Havalimanı Adliyesi’nde yapılacak.


Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın Türkiye'ye getiriliyor. İşte 'Tosuncuk'un son hali...

İçişleri Sözcüsü Çataklı, "Arkadaşlarımız aldılar, getirecek uçak sabah 09.50'de hareket etti. Akşam 22.30 gibi Türkiye'de olacak." açıklamasında bulunmuştu.

'TOSUNCUK' MEHMET AYDIN NE KADAR HAPİS YATACAK?

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen sistemin kurucusu ve 2 yıldan fazla süredir firari olan Mehmet Aydın, 3 bin 762 kişinin mağdur olduğu davada 22 bin 580 yıldan 75 bin 260 yıla kadar hapisle yargılanıyor.

MEHMET AYDIN NE KADAR PARA DOLANDIRDI?

Katılımcıların sisteme para ödeyerek sanal hayvanlara sahip oldukları ve kendilerine sanal ortamda alım-satım yapmak suretiyle yüksek gelir elde etme vaadinde bulunulduğu, bu şekilde işletilen sistem aracılığıyla 31 Temmuz 2016'dan bu yana toplam 132 bin 222 katılımcıdan 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira toplandığı tespit edildi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap