SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gözaltına alınan kağıt işçileri tutuklandı!

Gözaltına alınan kağıt işçileri tutuklandı!

05 Ekim 2021 Salı - 15:53




Kağıt işçilerine yönelik polis baskınında gözaltına alınan işçilerden üçü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Üç işçi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.





Dün İstanbul Dudullu Kadosan Oto Sanayi Sitesi önünde bulunan atık kağıt işçilerine yönelik polis baskınında gözaltına alınan işçilerden üçü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Üç işçi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ne olmuştu?

Bir süredir İstanbul Valiliği’nin kararını bahane ederek işçilerin çekçeklerine ve topladıkları atıklara el koyan polis, devam eden baskının ardından dün Dudullu Kadosan’da girişleri kapatmıştı, kâğıt işçilerine müdahale etmişti. Müdahaleye karşı çıkan kâğıt işçileri ile polis arasında arbede yaşanmıştı. 10’dan fazla kişi gözaltına alınmıştı ve polisin plastik mermi ve biber gazı kullandığı belirtilmişti.

T24’e bilgi veren atık kâğıt işçisi Mahmut Aytar, “Polisler kendi rütbelerini kullanarak bize baskı uyguluyor. Biz bu kadar mı düştük, bu kadar mı aşağılardayız? Şu anda 10’dan fazla arkadaşımız gözaltına alındı. Arbede yaşanıyor. Polis bize baskı uygulamaya devam ediyor, biber gazı ve plastik mermi atıyorlar. Polis mi, işçiler mi yaktı bilmiyorum ancak bir depo ateşe verildi” demişti. Aytar, zabıta ve polis ekiplerinin bir süredir İstanbul Valiliği’nin kararını bahane ederek işçilerin çekçeklerine, topladığı atıklara el koyulduğunu söylemişti.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap