SON DAKİKA



Haber > Gündem > Göz Kapağı Ameliyatı Nedir?

Göz Kapağı Ameliyatı Nedir?

23 Ekim 2023 Pazartesi - 19:39








Göz kapağı ameliyatı, tıbbi adı ile "blefaroplasti" olarak bilinir ve genellikle estetik veya işlevsel nedenlerle yapılır. Alt ve üst göz kapağı için de cerrahi girişimlerde bulunulabilir. Yapılacak olan müdahale ile göz kapağının normal seviyelerde olması ve görme açısını olumsuz yönde etkilememesi hedeflenir.
Göz kapağı ameliyatına karar verilmesi halinde hastanın ameliyat öncesindeki tıbbi durumu incelenir. Yapılacak olan incelemeler ardından ameliyat sırasında müdahale edilebilecek olan kaslar belirlenebilir.

Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz kapağı ameliyatı, lokal anestezi veya sedasyon altında gerçekleştirilen bir ameliyattır. Bu sayede hastanın ameliyat süresince herhangi bir ağrı veya acı hissetmemesi sağlanır. Göz kapağının doğal kırışıklıkları arasından yapılacak olan kesiler ile göz kapağının iç dokularına ulaşılır. Gerekli kaslara yapılan müdahaleler ve fazla doku ve yağların çıkarılması adımlarından sonra ameliyat süreci tamamlanır. Kesi bölgesi dikişler ile kapatılır.

Alt göz kapağı estetiği ameliyatı için de benzer işlemler uygulanabilir. Her 2 ameliyatta da göz kapağı kıvrımlarında kesi açılacağından ameliyat izleri bu kıvrımlar arasında kalabilir ve ameliyat izi problemiyle karşılaşılmaz.

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Göz kapağı estetiği genel olarak güvenilir kabul edilir. Ameliyat sonrasında göz çevresinde morarma ve kızarıklık ile karşılaşılabilir ve bu durum normal kabul edilir. Gelişen morarmalar zaman içerisinde kendiliğinden geçmektedir.

Ameliyat sonrasında gerekli hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde ameliyat bölgesinde enfeksiyon gelişebilir.

Ameliyat sonrasında bazı hastalarda göz kuruluğu şikayeti gelişebilir.

Göz kapağı estetiği ameliyatı alanında uzman bir hekim tarafından uygulanmalıdır. Ameliyat sırasında gereğinden fazla doku alınması veya iki göz kapağı arasında eşitlik sağlanamaması halinde hastalarda estetik görünüme yönelik şikayetler gelişebilir. Bu tür durumlarda ikinci bir cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyulabilir.

Göz Kapağı Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Göz kapağı estetiği ardından gelen 2- 3 saat sonrasında hastalar dinlenmek üzere evlerine taburcu edilir. Ameliyat sonrasında gelen 2 gün içerisinde ameliyat bölgesine buz uygulaması yapılması önerilir. Doktorun önerdiği antibiyotik bazlı kremler ile ameliyat bölgesinin dezenfeksiyonu ve gerekli bakımı sağlanabilir. Ameliyat bölgesi 10 gün kadar sudan korunmalıdır.

Ameliyat sonrasında ağrı veya acı ile genellikle karşılaşılmamaktadır. Olası bir semptomda hastanın doktor ile iletişime geçmesi önerilir. Gerekli durumlarda doktorun reçete edeceği ilaçlar ile bu semptomlar kontrol altına alınabilir.

Ameliyattan 1 hafta - 10 gün sonra dikişler alınabilir. Bu işlem acılı bir işlem olmadığından endişe duyulmasına gerek yoktur. Dikişler alınmasına rağmen olası bir komplikasyonu önlemek adına 2 hafta boyunca sauna veya yüzme gibi aktivitelerden kaçınılması önerilir.

Ameliyat ardından gelen iyileşme sürecinde hastaların dinlenmesi gerekir. Yoğun spor aktivitelerinden 2 hafta kadar kaçınılmalıdır. İlk hafta sonunda kişiler hafif tempolu yürüyüşler yapabilirler. Ameliyattan sonra gelen 3. günde ise işlerine dönebilirler. Ancak mümkün olduğu durumlarda 1 hafta istirahat süresi önerilmektedir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap