SON DAKİKA



Haber > Gündem > Görmez'den 'Paris' açıklaması!

Görmez'den 'Paris' açıklaması!

14 Kasım 2015 Cumartesi - 11:40




Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Paris'teki saldırıların, sadece bir ülkeye, bir bölgeye, bir kıtaya değil barışı bir değer olarak kabul eden yer





Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den açıklama... Görmez, "Kimlik, Temsil ve Hafıza" temalı 2015 Gençlik Forumu'na katıldı. Forumun açılış konuşmasını yapan Görmez, Paris’teki saldırılara değinerek, " Dün gece insanlık olarak 1 ay önce Ankara'da yaşadığımız vahşete şahit olduk Paris’te. Aynı şekilde hemen hemen her gün yaşadığımız dehşeti vahşetin benzerini bu gece insanlık Paris’te yaşadı. Bu vesileyle ben öncelikle bu tür saldırıların sadece bir ülkeye bir bölgeye bir kıtaya değil barışı bir değer olarak kabul eden yeryüzünde insanlık değerlerini yücelten bütün insanlığa karşı işlenmiş olduğunu ifade etmek isterim. Bu vesileyle başta Fransa olmak üzere bütün insanlık ailesine başsağlığı diliyorum ve bütün insanlığı Yüce Rabbimiz bu tür kötülüklerden korusun diye dua ediyorum" diye konuştu.

Görmez, konuşmasına şöyle devam etti: "Ancak hep birlikte insanlık olarak Süfli emellerini ancak tedhişle ve vahşetle gerçekleştirmeye ikna olmuş terör mekanizmaları üzerinde ve onların paradigmaları üzerinde yeniden durmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bunun bir din meselesi olmadığını bir bölge meselesi olmadığını bunun bütün insanlığın ortak bir sorunu olduğunu ve bütün insanlığın bu ortak sorunu çözmek üzere ve sebepleri üzerinde durmaya davet ettiğimi ifade etmek istiyorum. Bizler Allah'ın barış mesajına bu çağrıyı insanlığa ulaştıran bütün Peygamberlere Hz. Ademden Hz.Musa’ya Hz. İsa'ya Hz. Muhammed Mustafa'ya inanan insanlarız. Bu insanlık dışı saldırıları gerçekleştirenleri onları yönlendirenleri ve herkesin göreceği kadar açık biçimde onları maşa olarak kullananları elbette ne Allah'a saygısı ne herhangi bir topluluğa bağlılığı ne de herhangi bir dine mensubiyeti söz konusu olabilir. Bir Müslüman olarak bir hususu daha ifade etmek isterim. Bu tür vahşet terör şebekelerini vahşet eylemleri üzerinden bir dinin insanlığa rahmet getiren bir dinin bir Peygamber'in o dine mensup olan insanların itibarsızlaştırılmasında en az işlenen bütün vahsetlerden ağırdır diye düşünüyorum."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap