SON DAKİKA



Haber > Gündem > Görele'nin İçme Suyu İncelendi

Görele'nin İçme Suyu İncelendi

28 Eylül 2012 Cuma - 14:50




Giresun'un Görele Toplum Sağlığı Merkezi Çevre Sağlık Teknisyenlerinin oluşturduğu Hıfzıssıhha Komitesi tarafından ilçenin tüm köy ve beldelerindeki s





Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Görele Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Grup Başkanı Hasan Özkurt, Toplum Sağlığı Merkezi Çevre Sağlık Teknisyenleri'nden oluşturduğumuz Hıfzıssıhha Komitesi tarafından ilçenin tüm köy ve beldelerinde belirlenen suların temizlik analizinin yapılması toplandığını söyledi. Halk sağlığının her şeyden önce önemli olduğunu da ifade eden Özkurt, “Yılda bir defa olmak üzere oluşturduğumuz Hıfzıssıhha Komitesi tarafından ilçenin tüm köy ve ilçeye bağlı beldelerde belirlenen suların temizlik analizi yapılması için su numuneleri toplandı. Toplanan bu su numuneleri incelenmek üzere Samsun Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Laboratuvarları'na gönderiliyor. Laboratuvarlarda yapılan analiz ve tetkiklerde, içme sularının klor ve mikrobiyolojik açıdan güvenli olduğu ortaya çıkmaktadır” dedi. Düzenli aralıklarla yapılan su analizlerinde insan sağlığının korunmasının amaçlandığına da vurgu yapan Özkurt, “İnsani tüketim amaçlı suların teknik ve hijyenik şartlara uygunluğunu, suların kalite standartlarının sağlanmasını, suyun niteliği nedeniyle oluşabilecek olumsuz etkiler hakkında tüketici nüfus haberdar edilerek insan sağlığının korunmasını sağlayacak tavsiyelerde bulunulmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak amacıyla düzenli aralıklarla su numunelerinin alınması gerekir. Bu insan sağlığı için çok önemlidir. Yapılan tetkik ve incelemeler sonucunda insan sağlığını tehdit eden sular gözlem altına alınır ve gereği yapılır” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap