SON DAKİKA



Haber > Gündem > Google'dan Rusya'ya yasak! Para kazanması engellendi

Google'dan Rusya'ya yasak! Para kazanması engellendi

27 Şubat 2022 Pazar - 11:37




Google'ın sahip olduğu YouTube, Russia Today (RT) ve Rus devletinin desteklediği diğer medya kuruluşlarının kanalları üzerinden reklam satışına yasak getirdi. Google Sözcüsü Michael Aciman yeni gelişmeler karşısında ek adımlar atabileceklerini duyurdu.





Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı 4. gününde devam ederken Google, Rusya devleti bağlantılı yayın organlarının para kazanmasını engelleme kararı aldı.

TÜM PLATFORMLARDA ENGELLENECEK

Google Sözcüsü Michael Aciman, Rus devlet medyasının reklamlarla içerikten para kazanma özelliğini tüm platformlarında engelleyeceklerini duyurdu.

'EK ADIMLAR ATACAĞIZ!'

Aciman 'olağanüstü durum' sebebiyle, Russia Today kanalının yanı sıra Rus devleti tarafından finanse edilen tüm yayın kuruluşlarının, YouTube'a reklam vermek de dahil olmak üzere Google hizmetlerinde reklam yayınlayamayacağını açıkladı. Aciman, "Yeni gelişmeleri aktif olarak izliyoruz ve gerekirse ek adımlar atacağız" dedi.


Facebook'u bünyesinde barındıran Meta grubu ve YouTube da devlet destekli medya kuruluşu RT de dahil olmak üzere birden fazla Rus kanalının video hizmetinde gelir elde etmesini askıya almıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap