SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gönlümdeki kolaisyon CHP-MHP-HDP

Gönlümdeki kolaisyon CHP-MHP-HDP

16 Haziran 2015 Salı - 09:57




Kılıçdaroğlu’nun gönlündekinin CHP-MHP-HDP koalisyonu olduğu ortaya çıktı.





Kılıçdaroğlu, "Seçim sonrası yüzde 40’lık ve 60’lık denge oluştu. Ve asıl görev, hükümet kurma görevi yüzde 60’lık bloka düşüyor'' dedi ve koalisyon için CHP'nin 14 ilkesini sıraladı. Bu sözlerle Kılıçdaroğlu’nun gönlündekinin CHP-MHP-HDP koalisyonu olduğu ortaya çıktı. 

GÖREV YÜZDE 60’IN

Parti Meclisi toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden yüzde 40 - yüzde 60’lık bir dengenin ortaya çıktığını ifade etti. Asıl hükümet kurma görevinin yüzde 60’lık bloka düştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, "Seçim sonrasında yüzde 40’lık ve 60’lık denge oluştu. Ve asıl görev hükümet kurma görevi yüzde 60’lık bloka düşüyor" derken koalisyon için partisinin 14 ilkesini sıraladı.

NE KONUŞACAK?

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı anayasal sınırların içine çekilmelidir. Koalisyon görüşmelerini yapacak kişi, Sayın Cumhurbaşkanı’nın yetki vereceği kişidir. Bizimle ne görüşülecek? Niçin koalisyon yapmıyorsunuz mu diyecek? Öyle gizli kapaklı ortamlarda olması da çok şık değil. Arka kapı diplomasisine evet ama gizli kapaklı ikna edelim, buna bizim kapılarımız kapalı" dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap