SON DAKİKA



Haber > Gündem > “Gölge” İstanbul’da yakalandı! Rusya’da birçok cinayetin faili olarak aranıyor

“Gölge” İstanbul’da yakalandı! Rusya’da birçok cinayetin faili olarak aranıyor

17 Temmuz 2023 Pazartesi - 15:38




Interpol tarafından aranan ve Janıyev suç örgütünün önemli yöneticilerinden olduğu belirtilen “Gölge” lakaplı Guram Chıkhladze, İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalandı. Türkiye’de zırhlı araçlar ve silahlı korumalarla gezdiği tespit edilen “Gölge”, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak gözaltına alındı.





Janıyev isimli suç örgütünün önemli yöneticilerinden olduğu belirtilen “Gölge” lakaplı Guram Chıkhladze, İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı.

TÜRKİYE’DE ZIRHLI ARAÇLARLA GEZMİŞ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Chıkhladze’nin Rusya ve Azerbaycan’da bulunan örgüt üyelerini ve örgüt adına gerçekleştirilen eylemleri yönettiğini, Türkiye’de ise zırhlı araçlar ve silahlı korumalar ile birlikte gezdiğini ve suç örgütünün Türkiye sorumlusu olduğu tespit etti.

RUSYA’DA BİRÇOK CİNAYETİN FAİLİ

Chıkladze hakkında Rusya’da gerçekleştirilen birçok öldürme suçunun faili olması sebebiyle Rus makamları tarafından Interpol aracılığıyla yakalama emri çıkarıldığı öğrenildi.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE YAKALANDI

Chıkladze, Küçükçekmece ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı.


ÖRGÜTÜN EN ÖNEMLİ İSİMLERİNDEN

Chıkladze’nin 2020 yılında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçu ile gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan Andrıı Malyi sahte ismiyle Türkiye’de ikamet eden ve 2016 yılında Beşiktaş’ta silahlı saldırı sonucu öldürülen Rovshan Janıyev’in ağabeyi Namıq Janıyev’in liderliğini yaptığı örgütün önemli adamlarından olduğu tespit edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap