SON DAKİKA



Haber > Gündem > Goldman Sachs: Muhalefetin kazanma olasılığı daha yüksek

Goldman Sachs: Muhalefetin kazanma olasılığı daha yüksek

12 Mayıs 2023 Cuma - 14:34




ABD merkezli Goldman Sachs bankası ekonomistlerinin raporuna göre piyasa beklentilerinde, muhalefetin kazanma olasılığının daha yüksek görüldüğü belirtildi.





ABD merkezli Goldman Sachs bankasının ekonomistlerinin raporuna göre, Türkiye'de muhalefetin kazanma olasılığı daha yüksek görülüyor ve iktidara gelmeleri durumunda faizlerin kararlı bir şekilde artırılacağı tahmin ediliyor. Yabancı yatırımcılar ve bankalar da Türkiye'deki seçimleri yakından takip ediyorlar. Analizlerde, mevcut ekonomi politikalarının sürmesi halinde karamsar bir tablo öngörülürken, iktidar değişikliği ve para politikasının rayına oturması halinde ise uzun vadede pozitif beklentilerin olabileceği ifade edildi.

Goldman Sachs ekonomistleri Başak Edizgil ve Clemens Grafe tarafından hazırlanan 10 Mayıs tarihli raporda, Merkez Bankası’nın keskin düşüş kaydeden rezervlerinin, kurda oynaklık riskini artırdığı belirtilerek, piyasanın Türk lirasında keskin bir değer kaybını fiyatladığı ifade edildi.

Raporunda, fiyatlanan faiz beklentilerinin, muhalefetin kazanma olasılığının piyasa beklentilerinde daha yüksek olduğunu ve muhalefetin iktidarında fiyat istikrarına odaklanma programı doğrultusunda faizleri kararlı bir şekilde artıracağı olasılığının öne çıktığını belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap