SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gökte 23.600 uçak var 41 bin tane daha lazım

Gökte 23.600 uçak var 41 bin tane daha lazım

08 Ağustos 2023 Salı - 12:12




Dünyada 23.600 aktif uçak bulunduğunu söyleyen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, “Artan talebi karşılamak için 2042’ye kadar 41 bin yeni uçak gerekecek. Küresel yolcu trafiği 2 kattan fazla artarak 19 milyar kişiyi aşacak. 2.4 trilyon dolarlık havalimanı yatırımı gerekecek” dedi.





 Havacılık sektörü ‘tırmanışını’ sürdürüyor... Dünyada orta sınıfın büyümesi ve ‘low cost’ havayollarının seyahati daha erişilebilir hale getirmesiyle seyahat talebi artıyor.

Havalimanı işletmeciliğinin önde gelen markalarından TAV Havalimanları’nın İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, Bodrum’da düzenlediği basın toplantısında havacılıkla ilgili beklentilerini ve TAV’ın yılın ilk 6 ayındaki performansını paylaştı. Şu anda dünyada 23.600 aktif uçak bulunduğunu söyleyen Kaptan, şu bilgileri verdi:

“Airbus ve Boeing 2042’ye kadar yolcu trafiğinin yıllık ortalama yüzde 3.6 ila 3.8 büyüyeceğini öngörüyor. Talebi karşılamak için 41 bin yeni uçak gerekecek. Havacılık doğuya kayıyor. Türkiye ve çevresi dünyaya göre daha hızlı hareket edecek. 2040’a kadar küresel yolcu trafiği 2 kattan fazla artarak 19 milyar kişiyi aşacak. Bu 2.4 trilyon dolarlık havalimanı yatırımı gerektirecek.

TAV yatırımların tamamlanması, trafik artışı, servis şirketlerinin katkısı ve operasyonel kaldıraç etkisiyle 2025’ten itibaren güçlü bir büyüme patikasına girecek. Hedef bölgelerimizde ihtiyaçlara cevap veren havalimanı projeleri için gereken yeteneklere sahibiz.”

Pandemi öncesine döndü


Serkan Kaptan’ın verdiği bilgilere göre yılın ilk yarısında 39 milyon yolcuya hizmet veren TAV Havalimanları finansal ve operasyonel performansıyla pandemi öncesinin üzerine çıktı. Üç yıl boyunca çift haneli büyüme bekleyen TAV, Antalya ve Almatı’da yeni yatırımların devreye girmesiyle ivmesini artıracağını öngörüyor.

TAV Havalimanları ilk altı ayda dış hat yolcu trafiğini önceki yıla yüzde 42 artırarak 24 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi. Aynı dönemde iç hat yolcu sayısı yüzde 18 artışla 15 milyon oldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap