SON DAKİKA



Haber > Gündem > Göçmen kaçakçılarına 'Kalkan' operasyonu

Göçmen kaçakçılarına 'Kalkan' operasyonu

01 Kasım 2023 Çarşamba - 11:37




İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İzmir'de göç ve göçmen kaçakçılarına yönelik bin 257 personelin katılımıyla 'Kalkan' adı verilen operasyonlar ile 309 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.





Yakalanan kişilerin ülkelerine geri gönderme işlemlerinin başlatıldığını belirten Yerlikaya, "Düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İzmir Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet ve Göç İdaresi İl Müdürlüğünce düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla mücadele kapsamında denetimlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Yabancıların yoğun bulunduğu yer, metruk bina, park, bahçe ve otellerle bu güzergahlara açılan bulvar, cadde ve sokaklarda 1257 personelin katılımıyla yol uygulaması ve denetimlerin gerçekleştirildiğini bildiren Yerlikaya, Basmane bölgesi başta olmak üzere il genelinde gerçekleştirilen "Kalkan" operasyonlarında yabancı uyrukluların yasal kalış durumları ve kayıtlı oldukları ilde bulunup bulunmadıklarının kontrol edildiğini aktardı.

309 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Çeşitli yerlerde konuşlandırılan 5 mobil göç noktasında parmak izi sorgulamaları sonucu 309 düzensiz göçmenin yakalandığını açıklayan Yerlikaya, göçmenlerin ülkelerine geri gönderme işlemlerinin başlatıldığını kaydetti.

'ONLARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ'

Bakan Yerlikaya, "Türkiye'nin huzuru" etiketini kullanarak yaptığı paylaşımında, "Milletimizin bilmesini isterim ki tek amacımız, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla, halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle, terör örgütleriyle, organize suç çeteleriyle mücadeleye kararlılıkla devam etmektir. Operasyonları düzenleyen kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin her an enselerindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap