SON DAKİKA



Haber > Gündem > Giresun'da sessiz yürüyüş

Giresun'da sessiz yürüyüş

19 Mayıs 2014 Pazartesi - 16:45




Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Giresun Şubesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Soma faciasında yaşamını yitiren maden işçileri iç





Atatürk posterleri ve dövizlerle birlikte dev Türk bayrağı açarak Gazi caddesi üzerinden Atatürk meydanına sessiz yürüyüş düzenleyen Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerine vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Yürüyüşe Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, CHP Merkez İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu da katıldı. Yürüyüş sonrası Atatürk Meydanı’nda Atatürk ve silah arkadaşları ile Soma faciasında hayatlarını kaybedenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapıldı. ADD üyesi Orhan Tahir Hekim, 19 Mayıs'ın önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bugün burada Anadolu’nun kimler tarafından niçin ve nasıl işgal edildiğini anlatacak, 19 Mayıs 1919 günü yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve ona inananların gerçek savaşından ve T.C’nin temellerinin atılmasından söz edecektik. Ancak, Soma’da meydana gelen olay içimizi yaktı, yüreğimize kor düşürdü. Bu nedenle mutlu günümüzü coşkuyla kutlamamıza içimiz elvermedi. Soma’da yaşamını yitirenlerin acısını yaşarken, buruk bir şekilde kutlamaya çalıştığımız 19 Mayıs’ın anlamını, felsefesini, ana düşüncesini asla unutmayacağız.” Basın açıklamasının ardından madenci baretlerini yere bırakan üyeler daha sonra toplu fotoğraf çektirerek olaysız dağıldı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap