SON DAKİKA



Haber > Gündem > Giresun için çıktık yola

Giresun için çıktık yola

23 Mart 2015 Pazartesi - 13:01




AK Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Serdar Demirkan’dan gazetemizin Giresun İl Temsilcisi Erkan Başkıran’a çok özel açıklamalar... Hizmet için yo





AK Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Serdar Demirkan, kapılarını Karadeniz Gazetesi’ne açtı. Giresun İl Temsilcimiz Erkan Başkıran’ın sorularını cevaplayan Demirkan, samimi açıklamalarda bulundu. 

Kendinizi biraz tanıtır mısınız? 1980 Giresun doğumluyum. İlk, orta ve lise tahsilimi Giresun'da tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde mimarlık eğitimi aldım. 2008 ile 2015 yılları arasında Giresun Mimarlar Odası Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeliği, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanvekilliği, Genç İşadamları Derneği Başkanlığı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği olmak üzere birçok görevde bulundum.

AK Parti’nin en önemli ilkesi sizce ne? AK Parti hareketinin en önemli ilkesinin sorumluluk almaktan kaçmamak olduğunu düşünüyorum. Bu zamana kadar her sorunu öteleyen ve bu sorunlarla yüzleşemeyen her hareket başarısız oldu, sadece bu süreci erteledi. Bu hareketin başarısının en büyük sebebi sorumluluk almaktan kaçınmamasıdır. Ben de bu sorumluluğun bir parçası olabilmek için milletvekili aday adayı oldum. Görev yaptığım sivil toplum kuruluşlarında birçok projenin kamuoyu nezdinde kabul edilerek hayata geçirilmesi aşamasında çalıştım. Giresun'un kendi gerçekleri ile hareket etmesi gerektiğini her zaman savundum, şehrin bölgesel gelişmede söz sahibi olabilmesi için mücadele ettim, daha fazla sorumluluk almak istediğimde ise adaylık başvurusunda bulundum.

Canikli siyasette çıtayı yükseltti

Giresun siyasetini nasıl buluyorsunuz? Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli Giresun siyasetinde çıtayı yükseltti. Sosyal devlet anlayışının yaşadığı değişim herkes tarafından görülmekte ve takdir edilerek bu değişime şahitlik edilmektedir. Sayın bakanımız Nurettin Canikli Giresun’un siyasi hareketinde çıtayı yukarılara çekmiştir. Onun bakan olması Giresun’un siyasi arenadaki güvenini pekiştirmiş, bizlere ise kendimize güvenmeyi ve bu bayrağı aynı düzeyde taşıyabilmek için daha fazla çalışmamız gerektiğini göstermiştir.

Radikal kararlar alındı

Ekonomik olarak Türkiye’yi nasıl buluyorsunuz? Türkiye yaşadığı siyasi istikrarsızlıklarının bedelini maalesef ekonomik olarak ödedi. Şu an 10. Dönem 5 yıllık kalkınma planı dönemi içerisindeyiz. Son 12 yıla kadar Türkiye, devamlı kalkınma planları yapan fakat bunları uygulayabilme noktasına geldiğinde siyasi istikrarsızlıklar sebebiyle çok da başarılı olamayan bir ülkeydi. AK Parti iktidarı döneminde kalkınma planlarının gerçekçi olmasının yanı sıra bu planların da harfiyen uygulandığını gördük. Türkiye büyük bir değişim süreci yaşadı. Özellikle ekonomik alanda müteşebbisin daha fazla sorumluluk alabilmesi için adımlar atıldı. Bölgesel teşvikler, kırsal kalkınma desteği, turizm teşvikleri... Yatırım yapmak isteyen herkes için çok çeşitli alanlarda destek verildi. Türkiye'nin kalkınma sürecinin belki de en radikal ve önemli kararları AK Parti döneminde alındı. Bundan sonraki süreçte de artık özel sektörün bu ülkede daha fazla söz sahibi olabileceği bir ekonomik ortam olacak.

Tozlu raflarda bekleyen projeler yapım sürecinde

Giresun’a nasıl bir hizmet düşünüyorsunuz? Bizlerin bu süreçte en fazla üzerinde durması gereken mesele, beklentilerin ve hizmet anlayışı kalitesinin yükseldiği gerçeğini görmek ve bu çerçevede sorumluluk almaktır. Havalimanı, Eğribel Tüneli ve proje ihalesine çıkacak olan Çevre Yolu projesi; Giresun insanına fırsat eşitliği sağlayacak büyük projelerdir. Bu projeler yıllardır tozlu raflarda beklemekteyken artık yapım aşamasına gelmiştir. Bu sonuç verilen ciddi kararlar ve sorumluluklar neticesinde olmuştur. Giresun halkı artık daha fazla çalışarak ve sorumluluk alarak hizmet etmek isteyen bizlerin mücadelesi ve çabasıyla daha farklı projelerin hayata geçirildiğini görecektir. Giresun’da tüm ilçe ve beldelerde bulunan spor faaliyetleri de üst düzeyde. Giresunspor ile tüm Giresunlularla birlikte gurur duyuyorum. Giresunspor başta olmak üzere Giresun’u temsil eden takımların da her zaman yanında olacağız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap