SON DAKİKA



Haber > Gündem > Giresun Canikli'den umutlu

Giresun Canikli'den umutlu

10 Kasım 2015 Salı - 09:53








Sanayi ve Ticaret eski Bakanımız Sayın Nurettin Canikli’nin Giresun siyasetindeki etkisi, belirleyiciliği iyice tescillenmiş oldu. Üç dönem kuralına takıldığı için 7 Haziran seçimlerinde aday olamayan Sayın Canikli, erken seçim 1 Kasım’da yapılınca tekrar ve birinci sıradan aday olup seçilerek Giresun siyaset tarihine geçti. AK Parti’nin Alucra’da kuruluşundan itibaren en önemli görevlerde yer alan Canikli; KİT Komisyonu Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı, MKYK Üyeliği ve nihayetinde bakanlık yaparak en başından beri hep en önlerdeydi.

Bu, Giresun’da da böyle oldu ve Giresun’da belirleyici abi rolünü hep üstlendi. Onun bu kadar güçlü ve önemli olması Giresun’a da hep kazandırdı. Yatırım ve hizmetlerin gelmesi ve hayata geçmesi noktasında çok önemli bir rol üstlendi. Havaalanı, 2. OSB, Eğribel Tüneli, Hastaneler, Üniversite, Yayla Yolları, Derelerin Islahı ve daha burada şimdi aklıma gelmeyen bir sürü hizmet ve yatırımda imzası vardır. 1 Kasım seçimlerinden Türkiye’de büyük bir zaferle çıkan AK Parti, Giresun’da da yüzde 62 gibi rekor bir oy oranıyla 3 milletvekili çıkardı.

7 Haziran seçimlerinde 2 milletvekiliyle yetinen Giresun yeni dönemde çok daha güçlü ve Nurettin Canikli’nin bir numara olması avantajıyla yoluna devam ediyor. Yeni dönemde; devam eden ve yeni yatırım ve hizmetler noktasında ise Giresun’un beklenti ve umutları da doğal olarak üst seviyede. Özellikle istihdam ve işsizliğe çare olacak yatırımların, 2. OSB gibi çok hızlı bir şekilde tamamlanması ve hayata geçirilmesi Giresunluların en büyük beklentileri. Sanayinin yanı sıra, turizm, yayla yolları, karayolu ve havaalanından sonra hızlı tren (demiryolu) ve deniz taşımacılığı-liman, doğalgaz ve şehir altyapılarının iyileştirilmesi konularında beklentiler üst seviyede.

Sağlık, eğitim, üniversite yatırımlarının hızlanması ve artırılması, spor altyapısının ve sosyal hayata yönelik tesislerin tamamlanması ve yenilerinin yapılması hep Giresun’un beklentileri arasında. Hoş ne kadar yaparsanız yapın istekler ve beklentiler bitmez ama istek ve beklentileri karşılamak da siyasetçinin kaderi ve görevi... Yani kısaca yeni dönemde de Giresun’un Sayın Canikli’den beklentileri de çok fazla olacaktır. Çünkü Giresun’un hala daha tamamlanacak çok eksiği var. O yüzden Giresun’un Sayın Canikli’den umudu hep yüksek olacaktır. Değil mi ki; dört dönemdir onu hep birinci sıradan seçip Ankara’ya gönderen Giresun’dur.

O yüzden beklentilerin ve umudun yüksek olması da doğaldır. Sayın Canikli’nin de bu beklentileri ve umutları karşılamak için çaba göstereceğinden şüphemiz yok. Hele de yeni dönemde muhtemel bakanlık göreviyle de taçlanması beklenen Sayın Canikli Giresun için gerçekten büyük bir şanstır. Bir kez daha kendisini ve partisi AK Parti’yi tebrik ediyor, yeni dönemin hayırlı ve başarılı bir dönem olmasını diliyoruz. Hem Sayın Canikli hem Giresun adına... Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde şükran ve saygıyla anıyoruz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap