SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gezi'de tanınmıştı!

Gezi'de tanınmıştı!

31 Mayıs 2017 Çarşamba - 09:35




Gezi olaylarında 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil'in terör örgütü PKK saflarında çatışırken öldüğü bildirildi.





GEZİ'DEN SONRA PKK'YA KATILDI

Gezi'den sonra terör örgütü PKK'ya katılmak için dağa çıkan Karacagil, örgütün elebaşlarından Murat Karayılan'ın yakınında görev almaya başladı.

RAKKA'DA ÖLDÜ

Karayılan'ın yanında aldığı eğitimlerden sonra Rakka'daki çatışmalara katılan Ayşe Deniz Karacagil'in öldürüldüğü öğrenildi.

Örgüte yakın sosyal medya hesaplarında DEAŞ'la yaptığı çatışmada öldüğü belirtilen Karacagil, Antalya'daki Gezi Parkı Eylemleri'ne katıldığı için gözaltına alınmıştı. Karacagil, 2 Ekim 2013 günü tutuklanmıştı.


Polis sorgusunda 'taktığı kırmızı renkli fuların sosyalizmi simgelediği' yönünde sorular yöneltilen Karacagil, Yılmaz ve Sezgin, 4 ay 6 gün tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat 2014 tarihinde yurt dışı yasağı ve her hafta polis merkezine imza verme koşuluyla tahliye edilmişti.

103 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Karacagil'in yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarak terör örgütü PKK'nın kamplarına katıldığı ortaya çıkmış, HDP'den aday olan annesi de kızını desteklemişti.

Gezi'de kırmızı fularlı kız olarak tanınmıştı 3.resim

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap