SON DAKİKA



Haber > Gündem > Geri sayım başladı! ATAK VE HÜRKUŞ’u da uçuracak

Geri sayım başladı! ATAK VE HÜRKUŞ’u da uçuracak

27 Eylül 2018 Perşembe - 17:36




Tasarım ve üretimini TUSAŞ’ın yaptığı ‘İlk Türk Genel Maksat Helikopteri’ T-625’in motoru için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerd





12. Uluslararası sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu’nda (ISTANBUL AIRSHOW 2018) konuya ilişkin Haber.7.com’a özel açıklamalarda bulanan TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, geliştirdikleri motorun T-625’in yanı sıra ATAK Helikopteri ve HÜRKUŞ’ta da kullanılacağını söyledi. Akşit, “Şu anda aksesuarları hariç çekirdek motoru başarıyla çalıştırdık. 1-1,5 yıl içinde de aksesuarlarını tamamlayıp motor haline getireceğiz. Bu süreçten sonra olgunlaştırma fazına geçeceğiz. Böylelikle hazır hale gelecek” dedi.

 

HÜRKUŞ VE ATAK’I UÇURACAK

Geliştirdikleri motorun Türkiye’ye döküm, soğutma ve kaplama gibi yeni teknolojiler de kazandıracağını aktaran Akşit, T-625 helikopteri için üretilen motorun farklı modellerini de üretileceği bilgisini verdi. Akşit, “Turboprop versiyonu HÜRKUŞ’a adapte edilebilecek. ATAK Helikopteri’ni de uçuracak inşallah” ifadelerini kullandı

TAMAMI TÜRKİYE’DE YAPILDI

Hem ANKA-S hem de helikopter motorlarındaki yerlilik oranına da dikkat çeken Akşit, “ANKA-S Platformu için üretilen PD170 Turbodizel Havacılık Motorunun tasarımı ve imalatı bize ait. Parçalarının yüzde 90’nını yan sanayimizde yaptırdık. Sadece bir parçanın dökümünü yurt dışında yaptırıyoruz. Bu parçanın Türkiye’de yapılabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Helikopter motorunun ise tamamı Türkiye’de imal edildi. Bazı ham malzemelerini  yurt dışından alıyoruz. Nikel ve Titanyum alaşımların için Türkiye’de geliştirilmesi Savunma Sanayii Başkanlığı ile projemizi başlattık” dedi.


Ersun Giray Topçular/Haber7.com

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap