SON DAKİKA



Haber > Gündem > Geri dönüyor! ''5 Bakan gidecek, Berat Albayrak geri gelecek!''

Geri dönüyor! ''5 Bakan gidecek, Berat Albayrak geri gelecek!''

24 Şubat 2021 Çarşamba - 09:25




Instagram hesabından istifa eden, muhalefetin eleştirileri sonrasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "damat olması başarılarının önüne geçti" dediği Berat Albayrak için canlı yayında sürpriz iddia: "Ya kabinede, ya Saray'da ya da AK Parti içerisinde görev alabilir''





Gazeteci Barış Yarkadaş, KRT TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman programında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'a dair AK Parti kulislerinden edindiği bilgileri paylaştı.


Berat Albayrak'ın İstanbul'da Kandilli'de ofis tuttuğunu ofisinde yurdışından gelen yabancı şirketlere yatırım danışmanlığı yapmayı planladığını belirten Barış Yarkadaş'ın çok konuşulacak açıklamaları şöyle:

 "Bugün konuştuğum AK Partililere "Berat Albayrak'ın Sayın Erdoğan'la ilişkisi ne düzüyde? Dışlandı mı, ilişkileri devam ediyor mu?" diye sordum.

ALBAYRAK KABİNE, SARAY YA DA PARTİDE GÖREV ALABİLİR

"Berat Albayrak, Sayın Erdoğan'ın ailesinin parçasıdır. İlişkisinin bitmesi de mümkün değildir. Hatta Berat Albayrak'ı Mart ayında yapılacak olan büyük kongreden sonra ya kabinede ya Saray'da ya da partide önemli bir görevde görebilirsiniz" dediler.


"Şu anda AK Parti kongresine hazırlanıyor. Mart ayının sonunda büyük kongre yapılacak. Bir kaç ay önce söylemiştim Erdoğan bu kongrede, partili cumhurbaşkanlığı tartışmasından çıkmak için yerini daha ılımlı bir isme bırakmayı düşünebilir.

Bu Numan Kurtulmuş olabilir, Binali Yıldırım olabilir. Süleyman Soylu'nun da ismi söyleniyor ama ona ihtimal vermiyorum. Berat Albayrak'ın ismi de çok dile getiriliyor ama onu da çok mümkün görmüyorum.

Eğer Sayın Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı'ndan dışarı çıkıp sadece Cumhurbaşkanlığı şapkasıyla siyaset yapmayı düşünerse bu kişi Numan Kurtulmuş olabilir.  Çünkü Numan Kurtulmuş şu anda sahaya indi.

Berat Albayrak nasıl dönecek? Kongrede kendisine bir görev verilebilir. Bir genel başkan yardımcılığı olabilir.  Bugün konuştuğum bir AK Parti'li "Bir sabah kalkıp Berat Albayrak'ı Enerji Bakanlığı'nda yeniden görebilirsiniz" dedi.

KABİNEDE 5 BAKAN GİDECEK


Niye? Çünkü Mart ayındaki kongreden sonra AK Parti'de bir revizyon olacak en az 5 bakan, bakanlık görevinden alınacak.

"TASFİYE EDİLEN SUAT KILIÇ GERİ DÖNÜYOR"

Kongrede ne yapacaklar? Kongreden sonra kabinede revizyon olacak. Eski bakanlardan Suat Kılıç'ın da AK Parti'de yeniden aktif bir görev alacağını öğrendim."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap