SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gergerlioğlu’nun gözaltına alınması talimatını veren savcıya suç duyurusu

Gergerlioğlu’nun gözaltına alınması talimatını veren savcıya suç duyurusu

25 Mart 2021 Perşembe - 20:55




HDP milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun gözaltına alınması talimatı veren Ankara Cumhuriyet Savcısı Ersoy Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunuldu.





HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, Gergerlioğlu’nun gözaltına alınması talimatı veren Ankara Cumhuriyet Savcısı Ersoy Yıldız hakkında HSK'ye şikayet başvurusunda bulundu.

Yapılan başvuru dilekçesinde, “Kamu görevlisinin veya memurun resmi belgede sahtecilik suçunu düzenleyen TCK 204 ve görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına sebebiyet vermenin düzenlediği TCK’nın 257 maddelerini” ihlal ettiği gerekçesiyle cezalandırılması talep edildi.

Ayrıca, Gergerlioğlu’nun Meclis’te gözaltına alınmasına gerekçe gösterilen evrak ve tutanakların sahte olduğu gerekçesiyle tutanak hazırlayan polisler hakkında da suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap