SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gerçek ablalar!... Çakma ablalar!...

Gerçek ablalar!... Çakma ablalar!...

12 Ağustos 2016 Cuma - 10:57




Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin hain saldırısında şehit olan Piyade Er Bayram Kavcı için Ankara’da tören düzenlendi. Şehidin ablaları kardeşlerini aske





GÖZYAŞI DÖKTÜLER

 Şırnak'ın Uludere ilçesinde PKK'lı teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Piyade Er Bayram Kavcı için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit erin babası, annesi ve kardeşleri cenaze namazı öncesi uzun süre şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

TEKBİR GETİRDİLER

Şehidin kardeşleri cenaze törenine asker şapkası ve sırtlarında Türk bayrakları ile katıldı. Cenaze namazının ardından Şehit Er Bayram Kavcı’nın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda bir süre taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Top arabasının geçişi sırasında şehidin babası, annesi ve kardeşleri asker selamı vererek şehidi tekbirler eşliğinde uğurladı.

ASKER SELAMI


Şehidin ailesi ve törene katılan vatandaşlar sık sık “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Çorum'dan vatana bir asker daha” sloganları attı. Şehidin ablasının, “Dik durun, ağlamak yok! Biz şehit ablasıyız, ağlamak yok” sözleri ise yürekleri dağladı. Törenin ardından şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği’ne götürüldü.

ÇAKMA ABLALAR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 8 şehirde yapılan operasyonda, 'FETÖ ablası' oldukları iddiasıyla gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 22 kadından 20'si tutuklandı

22 KİŞİ YAKALANDI


15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 8 ildeki 20 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Haklarında gözaltı kararı çıkartılan 29 şüpheli kadından 22’si yakalandı. Yakalananlar arasında önceden ‘FETÖ’ operasyonu kapsamında tutuklanan, Uşak Organize Sanayi Bölgesi eski başkanı Ali Yıldırım’ın eşi Rukiye Yıldırım da yer aldı.

PARA TOPLADILAR

Yakalananların, FETÖ örgütüne ‘Altın Nesil’ yetiştirme iddiasıyla insan kaynağı sağlayan ‘ablalar’ oldukları öne sürüldü. Şüphelilerin, vatandaşların dini duygularını istismar ederek örgütün finansı için kermes, himmet, kurban, zekat ve bağış gibi etkinliklerden gelir elde ettikleri, toplanan geliri ise bazı şirketler üzerinden akladıkları ortaya çıktı.

20 TUTUKLAMA

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 22 kişi, dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Özgül S., Tülay Y., Gonca D., Hemşire Sibel E., Rukiye Yıldırım, Yonca K., Emine D., Meral T., Melek K., Saliha B., Sevim K., Neslihan B., Zeliha K., Handan K., Emel Y., Züheyla D., Şükran Ö., Sevda K., Selime U. ve Merve K., Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap