SON DAKİKA



Haber > Gündem > Genel müdüre ‘Padişah mısın’ tweeti

Genel müdüre ‘Padişah mısın’ tweeti

16 Nisan 2015 Perşembe - 11:53




Amasya’nın Hamamözü İlçe Kaymakamı Kadir Güntepe, ilçesindeki bir spor tesisiyle ilgili konuyu görüşmek için 3 hafta boyunca telefonlarına cevap verme





"Sayın spor Genel Müdürü, padişah mısınız ki üç haftadır makamınıza ulaşamıyorum. Size açık mektup" başlıklı bir yazı kaleme alan Kaymakam Güntepe, telefon arama kayıtlarının listesini ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı’na gönderdiği dilekçesini de sosyal paylaşım sayfasından iletip mesajına ekledi.

Güntepe mektubunda, "Sayın Spor Genel Müdür Vekili, öncelikle sizinle telefonla iletişime geçmek isterdim. Ancak üç hafta boyunca yoğun aramalarıma cevap vermediğiniz ve dönmediğiniz ve beni muhatap kabul etmediğiniz için size mesajımı bu şekilde aktarmaya karar verdim. Başlangıçta şunu hatırlatmakta fayda var. Kaymakamlar merkez teşkilatını ilçelerde temsil eden en üst düzey amirdir. 5442 sayılı kanunun 27. maddesine göre ilçede hükümetin, vatandaş nezdinde ise devletin temsilcisidir. Kanunların bizlere verdiği bu temsil yetkisiyle elimizdeki bütçelerle ve yerel imkanlarla vatandaşlarımızın problemlerine çözüm bulma gayretindeyiz. Ancak bazen kendi imkanlarımızla çözemeyeceğimiz sorunlar ve talepler olabiliyor. Bu noktada taşra teşkilatının ilçedeki başı olarak, merkezi yönetimin ilgili bürokratlarıyla iletişime geçip vatandaşlarımızın problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Fakat bizlere bir telefon kadar rahat ulaşabilen bazı genel müdür ve daire başkanlarımıza, maalesef biz aynı rahatlıkla ulaşamıyoruz ve siz de onlardan birisiniz. Konuya girmeden şunları ifade etmek istiyorum. Hamamözü’nde görev sürem 4 ay sonra dolacak. Bu kalan 4 ayı rutin faaliyetlerle, suya sabuna dokunmadan değerlendirebilirdim. Fakat Anayasamızın 58. maddesinin ’gençlerimizi kötü ve zararlı alışkanlıklardan korumak için’ bana verdiği bazı görev ve sorumluluklar var. Bu sorumluluk bilinciyle daha önce genel müdürlüğünüzden hiçbir destek almadan kendi kısıtlı imkanlarımızla ve Sayın Valimizin ciddi destekleriyle bir açık halı saha yaptırmıştık. Size ulaşmaktaki niyetimiz halı sahayı kapatıp özellikle gençlerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın her mevsim kullanımına sunmaktı. Bununla ilgili projemizi yaptık ve 20.03.2014 tarih 12183 sayılı yazıyla genel müdürlüğünüzde kayda alındı. Konuyla ilgili ilk olarak 27.03.2015 tarihinde size bağlı olan tesisler daire başkanınızı arattırdım ancak ne cevap verildi ne de geri dönüş yapıldı. Daha sonra üç hafta boyunca sizi arattırdım aynı şekilde cevap da verilmedi, dönüş de yapılmadı. Son olarak bizzat kendim cepten sekreterinizi aradım gene görüştürmediler ve kimse de dönüş yapmadı" ifadelerine yer verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap