SON DAKİKA



Haber > Gündem > Genç'ten İstiklal Marşı mesajı

Genç'ten İstiklal Marşı mesajı

14 Mart 2015 Cumartesi - 10:23










Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 94. yıl-dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İstiklal Marşı’nın, Kurtuluş Savaşı’nda Mehmetçiğin savaş boyunca sergilediği kahramanlıkları anlatan en önemli eserlerin başında geldiğini belirten Başkan Genç, "İstiklal Marşı’nda Kurtuluş Savaşı boyunca zor şartlar altında mücadele eden Türk milleti ve Mehmetçiğin kahramanlığı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından destansı bir şekilde anlatılmıştır" dedi.

DESTANSI MÜCADELE

O zorlu şartlarda özgürlük mücadelesi veren kahraman milletimizin azmi ve kararlılığının Mehmet Akif Ersoy’a İstiklal Marşı’nı yazdırdığına vurgu yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şöyle devam etti: "Bizler ecdadımızın Kurtuluş Savaşı’nda sergilediği o mücadeleci ruhun eserleriyiz. Milletimiz Kurtuluş Savaşı’nda 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek çok şanlı bir özgürlük savaşı vermiştir. İhtiyarından gencine, çocuğundan kadınına kadar bütün halk adeta yek vücut halinde seferber olarak bağımsızlığını kazanmıştır. Bizler bu mücadelenin değerini ve önemini tam olarak idrak ederek çocuklarımıza ve gençlerimize çok iyi anlatmalıyız. İstiklal Marşı da bunu en iyi şekilde anlatan eserlerin başında gelmektedir. Dolayısıyla İstiklal Marşı’nı yazılmasına sebep olan Kurtuluş Savaşı’nı iyi anlamak ve tahlil etmek aynı zamanda İstiklal Marşı’nı anlamak anlamına gelir. Buradan bir kez daha muzaffer şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle, minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap