SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gemi komutanlarına son emir verildi

Gemi komutanlarına son emir verildi

29 Ağustos 2020 Cumartesi - 21:09




Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim devam ederken, Türkiye’den Doğu Akdeniz’e ilişkin sürpriz bir hamle geldi.





Yeni Şafak’ta yer alan habere göre Doğu Akdeniz'de çatışma dahil her türlü seçenek için hazırlık yapan TSK, angajman seviyesini gemi komutanına kadar indirdi. Gemi komutanları, Oruç Reis ya da savaş gemilerine olası bir tacizde Ankara'ya sormaksızın anında karşılık verebilecek.

BAKAN AKAR AÇIKLAMIŞTI 

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde katıldığı Anadolu Ajansı Editör Masası programında, ihlal durumunda Türkiye'nin atacağı adımın da belli olduğu kaydederek, "Tatbikatlar yapacağız diyorlar. E yapın, bizim buradaki sınırlarımız belli. Prensipleri, kuralları koyduk. Eğer bir ihlaliniz olursa bizim yapacaklarımız da belli. Biz bunu istemediğimizi, diyalogdan yana olduğumuzu 50 kere söyledik. Aksi halde istenmeyen olaylar olabilir. Angajman kuralları vardır, düşünmeye tartışmaya vakit yoktur. Bütün komutanlarımız, gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz, deniz kuvvetlerimiz yetkilidir, bilgilidir" ifadelerini kullanmıştı.  

ANGAJMAN KURALI NE DEMEK?

Angajman kuralları, askerî unsurların kuvvet kullanımı sırasında uyması gereken yasa veya kuralları tanımlayan kavram. Kavrama ilk defa, 1958'de Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan Department of Defense Dictionary of Military and Associated Terms adlı sözlükte yer verilmiştir. 


Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap