SON DAKİKA



Haber > Gündem > Geliyorum diyen tehlike!

Geliyorum diyen tehlike!

01 Mayıs 2017 Pazartesi - 10:40








Bizde alışkanlıktır, geliyorum diyen tehlikelerin bariz tehdidine rağmen işin sorumluları konuyu görmezden gelir, yetki dalgalanmasına bırakır ve sonra da olay meydana gelince sanki yeni duyup, öğrenmiş gibi hemen işe koyulur ve vatandaşın gözünde iş yapmış görüntüsünü vermeyi görev zanneder!

Hâlbuki, tehdit belirince, tehlike ile ilgili açık gelişmeler görülünce, önleyici tedbirler alınıp olay ile yakından ilgilenilmiş olsa; hem devlet büyük zararlara girmez ve hem de beklenmedik sıkıntılar ve belki de “can kayıpları” hiç yaşanmamış olurdu!

İşte size güncel bir örnek: Araklı’nın Pervane Mahallesi Merkez Cami önündeki istinat duvarı “toprak kayması” tehdidi sebebiyle yola doğru yaklaşık 45 derecelik bir açı ile eğilmiş durumda. Bu durum yaklaşık on günden beridir herkeslerin gözleri önünde devam etmektedir. Ha yıkıldı ha yıkılacak görüntüsünde olan bu beton istinat oradan araçların geçtiği bir anda tamamen çökerse altında kalacak araçtan sağ insan çıkması mümkün olmayacaktır.

Bu yakın tehlikenin önlenmesi için köy-mahalle muhtarının çabaları şimdiye kadar yeterli olmadığı görülmektedir. Tehlike devam ediyor. Son düzenlemeler ile bu tür çalışmalar; Çevre ve Şehircilik Bakanlığından önce, Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkanlığının sorumluluğunda görülmektedir.

Pervane Mahallesi'ndeki bu yakın tehlikenin ve bölgedeki gözle görülür toprak kaymasının bilimsel etütlerinin eğer yapılmamış ise acilen yapılması gerekmektedir. Bu çalışmanın sonuçlarına göre gerekirse yol güzergâhı değiştirilip, can emniyeti sağlanmalıdır.


Pervane Mahallesi'nin bu yakın tehlikeye maruz kalmasının yanında su sıkıntısının da yıllardan beri devam ettiğini, yetkililer hariç duymayan kalmamıştır.

Vatandaşların, musluktan akan su ile evlerinde yemek pişiremedikleri ve çamaşır yıkayamadıklarını defalarca yetkililere ilettiğimiz halde, öğrendiğimiz kadarıyla iki defa ihalesi yapılan mahalle su şebekesi çalışması iptal edilmiştir. Bir mahallenin birçok eksiği olabilir ancak bunların en önemlisi su sıkıntısıdır.

Yetkililerin bu problemi de acilen ve yaz sezonuna girmeden ele alıp tamamlamalarını bekliyoruz. Elbette bu ve benzeri sıkıntılar sadece Pervane Mahallesi ile sınırlı değildir.

Öyle inanıyoruz ki, birçok mahalle ve yerleşim alanımızın benzer sıkıntıları vardır. Dağınık yerleşim özelliğine sahip bölgemizdeki geniş ve sarp alanlar için hizmet getirmenin zorluklarını bilmekteyiz. Eksikliklerin tamamlanması için yapılan gayretleri de görüyoruz.

Ancak bu ve benzeri durumlarda önceliklerin iyi belirlenip, faciaların önlenmesinin de önemli olduğunu hatırlatıyoruz. Geliyorum diyen tehlikelerden önce, geldim diyen yetkilileri olay mahallerinde görmek istiyoruz!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap