SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Geleceğin ordusunu kuruyoruz ne istifası?'

'Geleceğin ordusunu kuruyoruz ne istifası?'

05 Şubat 2017 Pazar - 08:26




İstifa etmek istediğini FETÖ abisine söyleyen Topçu Üsteğmen M.G'ye, 'Biz geleceğin ordusunu kuruyoruz' diyerek istifa etmemesi istendi.





İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ’nün askeri yapılanmasına yönelik düzenlediği operasyonda çoğunluğu bylock kullanan 31 kişiyi gözaltına aldı. Topçu Üsteğmen M.G., örgüt yapılanmasını en ince detaylarıyla anlattı: "Mezuniyete az bir süre kala istifa etmek istediğimi FETÖ abisine söyledim. ‘Biz geleceğin ordusunu kuruyoruz’ diyerek beni vazgeçirdi."

M.G. şunları söyledi:

FETULLAH GÜLEN BİZİ GÖRÜYORMUŞ GİBİ DAVRANIYORDU...

Mezuniyete az bir süre kala istifa etmeyi düşünüyordum. Bu düşüncemi benden sorumlu abiye söyledim. O da bana ‘Geleceğin ordusunu kuruyoruz, niye istifa etmek istiyorsun’ diyerek beni istifadan vazgeçirdi. Askeri okulu 5'ncilik derecesiyle bitirdim. Böyle olunca istediğim yere tayin olacaktım. Benden sorumlu FETÖ abisi, ısrarla bana Edirne'ye tayin olmamı telkin etti. Ben de ona, evlenmeyi düşündüğümü söyleyerek doğu illerinden birisine tayin olup para biriktirmeyi düşündüğümü söyledim. Uzun bir sohbetin ardından Hakkâri’ye tayin olmam konusunda anlaştık. Okuldan ayrılmamamız için ‘Sana bakan gözlere mahçup olursun’ telkininde bulunuyordu. Sanki Fetullah Gülen bizi görüyormuş gibi davranıyordu.

MUHARİP SINIFLARA YÖNLENDİRDİLER


FETÖ abileri özellikle bizim muharip sınıflar olan tankçı, topçu ve piyade gibi birimleri seçmemiz için telkinlerde bulundu. Askeri öğrenciyken her iki öğrenciye 1 abi düşüyordu. Bu hücre yapılanmasıyla diğer abi ve hücrelerle kesinlikle tanışmıyorduk.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap