SON DAKİKA



Haber > Gündem > Geçim derdindeki vatandaş bir darbe de elektrikten yedi

Geçim derdindeki vatandaş bir darbe de elektrikten yedi

04 Eylül 2020 Cuma - 12:10




Koronavirüs nedeniyle eve kapanan vatandaşın elektrik faturası yüzde 15 civarında yükselirken, CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, bu ay itibarıyla faturasını ödeyemeyenlerin elektriklerinin kesileceğini açıkladı.





Mart ayından itibaren korona virüsün etkisiyle eve kapanmak durumunda kalan vatandaşların elektrik faturası yüzde 15 civarında daha yüksek geldi.

İstanbul Avrupa yakasında 4.4 milyonu aşkın aboneye hizmet veren CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, bu dönemde en çok “Benim faturam arttı” şeklinde şikâyetler aldıklarını vurguladı.

‘BU AYDAN İTİBAREN KESİNTİLER BAŞLAYACAK’

Bakal, faturasını ödemeyenlerin arttığını kaydederek, “Ama eylül ekim aylarından itibaren normale geçeriz. Elektriği kesilmediği sürece faturalar ödenmiyor. bu aydan itibaren kesintiler başlayacak” diye konuştu.

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in Gayrimenkulün Enerjisi 2020 Raporu’nun yılın ilk yarısına ilişkin sonuçlarını açıklayan Bakal, ocak-haziran döneminde taşınma hareketliliğinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40.7 azalışla 208 bin 667’ye düştüğünü ifade etti.


Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’ın haberine göre ikinci el gayrimenkule geçişlerin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46.7 azalarak 151 bin 82’ye indiğini anlatan Bakal, yeni gayrimenkule taşınma hareketliliğinde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16.4 düşüş görüldü ve ilk kez kapısı açılan gayrimenkul sayısının 57 bin 585’e gerilediğini söyledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap