SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gabar'da petrol üretimi rekor kırdı! TPAO yıl sonu hedefini açıkladı

Gabar'da petrol üretimi rekor kırdı! TPAO yıl sonu hedefini açıkladı

11 Aralık 2023 Pazartesi - 15:49




Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gabar petrolü ile ilgili sosyal medyadan önemli bir açıklama yaptı. Günlük 30 bin varil üretim ile rekor kırıldığı belirtilirken, yıl sonu üretim hedefi de açıklandı.





Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gabar Dağı'ndaki petrol sahasında günlük üretim kapasitesinin 30 bin varile ulaştığını duyurdu.

TPAO, X sosyal medya hesabından Şırnak'taki petrol üretimine ilişkin açıklama yaptı. Paylaşımda, "Gabar'da rekor üretim! Günlük 30.000 varil petrol. Şırnak Gabar Dağı bölgesinde, Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açtığımız toplamda 23 kuyuda günlük 30 bin varil petrol üretime ulaştık. 2023 sonu hedefimiz günlük 35 bin varil petrol. 2024 sonu hedefimiz günlük 100 bin varil petrol. Bu başarı, ülkemizin enerji bağımsızlığına doğru attığımız sağlam adımların bir yansımasıdır. Gururla paylaşıyoruz!" denildi.

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap